Serghei Lavrov: Membrii opoziției din Belarus care au părăsit țara doresc să vadă vărsare de sânge

Serghei Lavrov: Membrii opoziției din Belarus care au părăsit țara doresc să vadă vărsare de sânge
Serghei Lavrov: Membrii opoziției din Belarus care au părăsit țara doresc să vadă vărsare de sânge. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/08/2020, 02:11

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a acuzat duminică pe membrii opoziției din Belarus care au părăsit țara în timpul protestelor recente, provocate de realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko, pe 9 august, că își doresc să vadă „vărsare de sânge” în Belarus.

El a adăugat că liderul opoziției din această țară, Sviatlana Tsikhanouskaya, care a plecat din Belarus în Lituania în perioada imediat următoare alegerilor din 9 august, este supusă unor presiuni, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

Ministrul rus al Afacerilor Externe a declarat că faptul că Tsikhanouskaya face tot mai des declarații în limba engleză reprezintă o dovadă a faptului că aceasta este supusă unor presiuni.

Totodată, Lavrov a mai spus, duminică, în cadrul unor declarații, că este imposibil ca opoziția să poată să demonstreze că liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, nu ar fi câștigat în realitate alegerile prezidențiale de pe 9 august, întrucât scrutinul nu a fost supravegheat de observatori internaționali, anunță agenția rusă de presă Interfax.

Totodată, Lavrov a mai spus că autoritățile de la Moscova fac apel la un dialog serios la nivel național în Belarus, informează agenția rusă de presă RIA, în contextul în care țara se confruntă de două săptămâni cu proteste și greve masive ca urmare a realegerii lui Lukașenko în funcția de președinte al Belarusului.

Lukașenko a cerut Armatei să ia măsuri pentru a preveni o revoluție

Aleksandr Lukașenko a cerut sâmbătă Armatei să ia „cele mai stricte măsuri” pentru a pune capăt încercărilor de îndepărtare de la putere a Administrației sale.

Lukașenko, în vârstă de 65 de ani, a condus fosta republică sovietică din estul Europei timp de mai bine de un sfert de secol, netolerând disidența.

Aflat într-o vizită la o bază militară din orașul Grodno, aflat în vestul țării, în apropierea granițelor cu Polonia și Lituania, Lukașenko a declarat că puterile străine încearcă să alimenteze o revoluție în Belarus.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agențieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase