Sergio Marchionne A MURIT. Fostul director executiv al grupului Fiat Chrysler avea 66 de ani

Redactor:
Teodora Marinescu
Sergio Marchionne A MURIT. Fostul director executiv al grupului Fiat Chrysler avea 66 de ani
Sergio Marchionne, fostul director executiv al companiei Fiat Chrysler, a murit la vârsta de 66 de ani

Mike Manley a preluat funcția de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, relatează Reuters.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producția de SUV-uri și de a investi în producția de automobile electrice și hibride. Printre țintele noului șef al Fiat se numără și menținerea companiei pe locul șapte în topul celor mai mari producători auto, și dublarea profitul operațional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, avea probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicații în urma unei intervenții chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.

Noul CEO a fost numit sămbătă, și a primit mandat de a continua planurile predecesorului său, principalele obiective fiind recuperarea decalajului în fața competiției pe segmentul producției de automobile electrice și accelerarea producției de SUV-uri. Conglomeratul își pune speranțele și în creșterea Jeep, care a devenit biletul Fiat Chrysler în crearea unui brand puternic de SUV-uri la nivel global.

Starea lui Sergio Marchionne s-a agravat în cursul nopții.

Inchide