Situație GRAVĂ la Boeing: Piloții au semnalat PROBLEMELE modelului 737 Max 8, dar nu au fost ascultați

Situație GRAVĂ la Boeing: Piloții au semnalat PROBLEMELE modelului 737 Max 8, dar nu au fost ascultați
Publicat: 14/03/2019, 08:27
Actualizat: 25/03/2019, 18:55

În una dintre reclamații, un căpitan s-a plâns despre o anomalie a sistemului autopilot care a dus la o situație scurtă în care avionul a zburat cu „nasul” în jos.

Fața avionului era îndreptată în jos, conform bazei de date guvernamentale.

Altă reclamație spune cum un ofițer a raportat că din cauza sistemului autopilot aeronava se îndrepta în jos. Autopilotul a fost deconectat, iar avionul și-a continuat zborul spre destinație, potrivit reclamației.

Chiar dacă baza de date nu identifică piloții sau companiile aeriene, doar două companii americane folosesc Boeing 737 Max 8, anume American Airlines și Southwest.

Aeronava a fost ținta atenției internaționale, după dezastrul aviatic petrecut duminică, în urmă căruia au murit 157 de persoane. Un avion Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit la șase minute după decolare, acesta fiind al doilea incident în care este implicat un astfel de avion în ultimile cinci luni.

Luna trecută, 189 de persoane aflate la bordul avionului Boeing al companiei Lion Air au murit după prăbușirea aeronavei, la scurt timp după decolare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase