ȘOCANT. Un șofer din Germania a intrat intenționat cu mașina în pietoni

Redactor:
Gandul
ȘOCANT. Un șofer din Germania a intrat intenționat cu mașina în pietoni

Un bărbat aflat la volanul unei maşini a intrat într-un grup de pietoni, marţi, într-o localitate în apropiere de Munchen, rănind cinci persoane, între care pe prietena sa, a anunţat poliţia germană.

Anchetatorii spun că a fost un act deliberat. Incidentul a avut loc la Poecking, în apropiere de locuinţa prietenei şoferului, o tânără de 23 de ani.

„A fost un noroc că nu au existat răniţi grav sau decese”

Victimele, patru adulţi şi un copil de doi ani, au fost internate în spital, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că adulţii au suferit răni uşoare şi moderate, iar copilul nu a fost rănit fizic, dar este în stare de şoc, scrie Agerpres.

„A fost un noroc că nu au existat răniţi grav sau decese”, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Nu se ştie deocamdată dacă există vreo legătură între celelalte persoane rănite şi şoferul autoturismului.

Declaraţia unui martor indică faptul că a fost vorba de un act deliberat şi incidentul este tratat ca posibilă tentativă de omucidere.

Atacatorul a fugit de la locul accidentului

Experţii încearcă de asemenea să stabilească viteza cu care conducea şoferul în momentul în care i-a lovit pe pietoni.

Acesta, un cetăţean german de 43 de ani, domiciliat în Munchen, a fugit de la locul faptei, dar a intrat cu maşina într-un copac, suferind la rândul lui răni moderate şi fiind internat la spital. El urmează să fie interogat de poliţie.

Cel mai șocant incident de acest fel a avut loc în 2018, în Germania. Cel puțin patru persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni în orașul german Munster.  Printre cei morți s-a aflat și atacatorul care s-ar fi sinucis prin împușcare.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat extrem de șocată în urma acestui atac.

Inchide