Teroare în Germania. Cel puțin patru morți și zeci de răniți după ce o mașină a intrat în pietoni în orașul Munster. UPDATE VIDEO

Teroare în Germania. Cel puțin patru morți și zeci de răniți după ce o mașină a intrat în pietoni în orașul Munster. UPDATE VIDEO
Publicat: 07/04/2018, 21:50
Actualizat: 16/04/2018, 16:01

UPDATE 21;19:Șoferul camionetei care a intrat, sâmbătă, într-un grup de pietoni în orașul german Munster este un cetățean german în vârstă de 48 de ani cu probleme psihice, potrivit unor surse din cadrul anchetei citate de publicațiile Bild și Der Spiegel.

Jens R. nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru tendințe suicidale. Locuința acestuia din Munster a fost percheziționată de către unitatea specială antiteroristă GSG9.

Potrivit celor mai recente informații, anchetatorii analizează un pachet suspect descoperit în camioneta atacatorului. Locuitorii din zonă au fost evacuați de urgență.

Poliția locală a interogat martori care susțin că au văzut două persoane care au ieșit din camionetă și au fugit, la scurt timp după producerea atacului. Această ipoteză nu a fost deocamdată confirmată.

Mai multe elicoptere survolează orașul Munster, iar majoritatea străzilor din zona centrală rămân închise. Poliția a pus la dispoziție un număr de telefon pentru persoanele care pot oferi informații despre acest incident.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vorbit despre „un act grav de violență” și a transmis condoleanțe pentru familiile victimelor.

„Informațiile care au venit de la Munster sunt îngrozitoare. Gândurile mele sunt alături de victime și rudele acestora în aceste ore. Cea mai profundă susținere se îndreaptă către toți cei care au pierdut persoane dragi și sunt profund îngrijorați. Mulțumesc tuturor forțelor de ordine și echipelor de salvare care acționează”, a spus Steinmeier.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat extrem de șocată în urma acestui atac.

„Având în vedere evenimentele groaznice din Munster, sunt profund șocată. Facem tot ce este posibil pentru a clarifica faptele și pentru a sprijini victimele și rudele acestora. Le mulțumesc tuturor echipelor de intervenție aflate pe teren. Sunt în contact permanent cu ministrul de Interne Seehofer, cu vice-cancelarul Scholz și cu premierul [landului Renania de Nord-Westfalia] Laschet”, a transmis Merkel prin intermediul purtătorului de cuvânt Ulrike Demmer.

UPDATE 19:19Cel puțin patru persoane au murit, sâmbătă, în orașul german Munster, după ce o mașină a intrat într-un grup de pietoni, a anunțat Ministerul german de Interne, relatează site-ul publicației Der Spiegel.

Printre victime se află și atacatorul, care s-a sinucis prin împușcare. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, iar șase dintre acestea se află în stare gravă la spital.

Poliția cercetează acest incident ca fiind unul de natură teroristă. Atacatorul ar fi intrat intenționat cu o camionetă în persoanele aflate pe trotuar și la terasa unui restaurant.

Motivele acestui atac sunt deocamdată necunoscute, dar bărbatul aflat la volanul autovehiculului ar fi acționat de unul singur, conform informațiilor preliminare.

Forțele de securitate nu au descoperit niciun dispozitiv exploziv în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor și turiștilor, fiind amplasat în centrul istoric al orașului din nord-vestul Germaniei.

Potrivit unor martori, incidentul a avut loc într-o zonă cu multe terase și restaurante.

„În acest moment se desfășoară o operațiune de amploare în zona Kiepenkerl. Vă rugăm să o evitați. Sunt mai mulți morți și răniți. Acționăm în acest moment. Vă rugăm să nu avansați speculații. Mai multe informații vor fi furnizate aici”, a transmis poliția din Munster prin intermediul contului de Twitter.

Potrivit unor surse citate de site-ul publicației germane Der Spiegel, cel puțin trei persoane au murit și alte 50 au fost rănite, iar șoferul autovehiculului s-a sinucis. Cel puțin șase oameni se află în stare gravă la spital.

Totodată, poliția cercetează acest incident ca fiind unul de natură teroristă. Atacatorul ar fi intrat intenționat cu o camionetă în persoanele aflate pe trotuar și la terasa unui restaurant.

Mai multe zone din orașul Munster au fost închise, iar forțele de securitate caută dispozitive explozive în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor și turiștilor, fiind amplasat în centrul istoric al orașului din nord-vestul Germaniei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată