SOCIAL. Românii din Madrid, loviți de spanioli. „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!”

SOCIAL. Românii din Madrid, loviți de spanioli. „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!”
SOCIAL. Românii din Madrid, loviți de spanioli. „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 24/05/2020, 11:55

Câțiva români care lucrează în Spania sunt terorizați de localnicii furioși și, de câteva zile, au parte de o hărțuiere constantă. De la o vreme, notează presa locală, atacurile madrilenilor au crescut în intensitate, iar autoritățile au fost informate cu privire la conflictul iscat.

Cazul de față, prezentat de publicația Madrid Diario, este al unor muncitori care lucrau într-un apartament din sudul capitalei.

Profitând de faptul că ușa apartamentului în care munceanu românii era deschisă, mai mulți vecini furioși i-au încolţit pe români. „Înarmați” cu tigăi, crătiți și diverse ustensile de bucătărie, madrilenii au năvălit peste români deciși să le aplice o corecție.

S-a creat un scandal uriaș, iar insultele n-au lipsit. Fără să știe că au de-a face cu români, spaniolii le-au strigat muncitorilor: „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!”.

„Ei fac asta de când am început să lucrăm. Au chemat poliţia în fiecare zi şi în fiecare zi ofiţerii le spun că putem lucra”, a povestit Adrian, unul dintre muncitorii români atacaţi.

Tot Adrian a mai povestit cum, cu altă ocazie, spaniolii i-au imobilizat pe români, i-au trântit la pământ și le-au smuls măştile de protecție.

Poliția din Madrid a încercat în zadar să le explice localnicilor că românii nu încalcă nicio regulă şi că nu sunt motive pentru a fi alungați din țară. Meciul Spania-România continuă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase