Spiegel: Cel puțin 30 de directori ai VW au fost implicați în manipularea testelor de poluare

Spiegel: Cel puțin 30 de directori ai VW au fost implicați în manipularea testelor de poluare
Publicat: 14/10/2015, 16:04

Directorul general al diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat săptămâna trecută că vina aparține unor „doi ingineri de software”, care au decis instalarea pe automobilele diesel a unui soft care reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor, aceasta nefiind o decizie de management.

Reprezentanții Volkswagen au refuzat să comenteze informația publicată de Spiegel.

Producătorul auto german a recunoscut pe 18 septembrie că a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor poluante ale motoarelor în timpul testelor. Scandalul, izbucnit în urma investigațiilor efectuate de agenția de mediu din Statele Unite, a dus la înlocuirea directorului general al grupului și a altor directori din conducerea de vârf, precum și la scăderea capitalizării VW cu circa 33 de miliarde de euro.

Volkswagen a încercat să limiteze daunele, dar Standard & Poor’s a retrogradat luni ratingul pe termen lung al grupului, măsură care crește costurile de finanțare ale producătorului auto.

VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finanțarea unei campanii de rechemări în service a 11 milioane de automobile diesel, pentru înlocuirea softului ilegal, care va avea loc în 2016.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase