STATELE UNITE. Donald Trump, noi declarații controversate: Am cerut scăderea numărului de teste, descoperim prea multe cazuri de „Kung Flu”

STATELE UNITE. Donald Trump, noi declarații controversate: Am cerut scăderea numărului de teste, descoperim prea multe cazuri de „Kung Flu”
STATELE UNITE. Donald Trump, noi declarații controversate: Am cerut scăderea numărului de teste, descoperim prea multe cazuri de „Kung Flu”. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/06/2020, 14:35

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, se află din nou în centrul unei controverse după ce a declarat sâmbătă, în cadrul unui miting electoral, primul după declanșarea pandemiei de COVID-19, că le-a cerut oficialilor din domeniul sănătății publice să reducă numărul de teste efectuate pentru depistarea noului coronavirus.

Potrivit CNN, în timpul mitingului de la Tulsa, Oklahoma, Trump a explicat că a solicitat acest lucru deoarece Statele Unite înregistrează deja mult prea multe cazuri de infectare cu COVID-19.

„Știți cum se întâmplă, testarea este o sabie cu două tăișuri”, a declarat Donald Trump.

Totodată, președintele american s-a declarat nemulțumit de modul în care presa din Statele Unite a prezentat măsurile luate de Administrația sa pentru gestionarea crizei provocate de noul coronavirus.

„Aceasta este partea proastă. În momentul în care faci atât de multe teste, vei găsi mai mulți oameni bolnavi, vei găsi un număr mai mare de cazuri. Așa că le-am spus oamenilor mei că îi rog să scadă numărul de teste”, a spus liderul de la Casa Albă.

Aproape 120.000 de persoane au murit în Statele Unite din cauza pandemiei până în prezent, iar experții din domeniul medical susțin în continuare că testarea populației este extrem de importantă pentru identificarea și limitarea răspândirii virusului.

După declarația de sâmbătă seara, un oficial din cadrul Administrației de la Washington a declarat pentru CNN că președintele „glumea” în momentul în care a spus acest lucru.

Trump, acuzat de rasism după folosirea unui termen nepotrivit

Declarația cu privire la numărul de teste nu a fost singura afirmație controversată a președintelui american. În alt moment din timpul mitingului electoral de la Tulsa, Trump a declarat că noua boală, COVID-19, ar putea avea mai multe nume decât orice altă afecțiune.

„I-aș putea spune Kung Flu. Pot să vă dau încă 19 nume diferite”, a spus Trump, făcând o asociere între termenul „kung fu”, referitor la artele marțiale chineze și cuvântul „flu”, care înseamnă „gripă” în limba engleză.

De altfel, Trump s-a mai referit în trecut la noul tip de coronavirus folosind termenul „virusul chinez”, declarație pentru care a fost criticat inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

La acea vreme Trump a fost acuzat de rasism, însă s-a apărat susținând că a folosit acest termen pentru că virusul provine din China.

„Vine din China. Nu este nimic rasist, nu, absolut deloc. Doar că vine din China, atât. Vreau să fiu exact”, a spus Trump la acea vreme.

Până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și 119.719 decese provocate de COVID-19, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”