Statul Islamic acuză: Occidentul a vărsat „lacrimi de CROCODIL” pentru victimele atacului armat din Noua Zeelandă. Teroriștii vor să se răzbune

Statul Islamic acuză: Occidentul a vărsat „lacrimi de CROCODIL pentru victimele atacului armat din Noua Zeelandă. Teroriștii vor să se răzbune
Publicat: 19/03/2019, 10:54
Actualizat: 25/03/2019, 19:45

„Scenele de masacru din cele două moschei ar trebui să-i trezească pe cei ce au fost păcăliți, și ar trebui să-i încurajeze pe susținătorii califatului să-și răzbune religia”, a afirmat Abu Hassan al-Muhajir, într-o înregistrare audio de 44 de minute, potrivit cotidianului The New York Times.

Al-Muhajir a mai spus că atentatul din Noua Zeelandă, pe care l-a descris drept „războiul cruciaților” împotriva musulmanilor, ar reprezenta o extensie a luptei împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

Reprezentantul rețelei Stat Islamic a acuzat statele occidentale că au vărsat „lacrimi de crocodil pentru victimele” atacului din Noua Zeelandă.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”, a comis vineri un atac la moschei din orașul Christchurch, împușcând mortal 50 de persoane.

Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme și o „proclamație” de 74 de pagini în care își explică acțiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” și „incitarea la violență” împotriva musulmanilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase