SUA acuză Rusia că intervine în problemele interne ale țărilor din întreaga lume. Tehnicile descoperite de americani pe care le-ar aplica rușii

SUA acuză Rusia că intervine în problemele interne ale țărilor din întreaga lume. Tehnicile descoperite de americani pe care le-ar aplica rușii
Publicat: 19/12/2017, 08:08
Actualizat: 25/03/2019, 23:32

„Prin forme modernizate de tactici subversive, Rusia intervine în afacerile politice interne ale țărilor din întreaga lume”, se afirmă în document.

Totuși, Administrația SUA a evitat să menționeze direct concluzia serviciilor secrete americane că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial american, în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

„Rusia folosește operațiunile de informații ca parte a eforturilor sale ofensive cibernetice de a influența opinia publică de pe glob. Campaniile sale de influențare combină operațiunile secrete de spionaj și personajele online false cu mass-media finanțată de stat, intermediari terți și utilizatori de rețele sociale plătiți sau trolli”, se mai arată în document.

Președintele Donald Trump a declarat în repetate rânduri că dorește să îmbunătățească relațiile SUA cu Rusia, în pofida disensiunilor între Washington și Moscova pe teme precum conflictele din Siria și Ucraina.

În cadrul noii strategii, China și Rusia sunt descrise drept „puteri revizioniste” care încearcă să configureze lumea „într-o formă antitetică valorilor și intereselor americane”.

Între amenințările la adresa securității naționale a Statelor Unite enumerate în noua strategie nu se mai regăsesc și schimbările climatice.

În luna iunie 2017, președintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om și a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura țară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

Noua Strategie pentru siguranță națională este considerată structura principală pentru orientarea politicilor diplomatice și militare ale Statelor Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase