SUA boicotează vodca rusească, din cauza lui Putin

SUA boicotează vodca rusească, din cauza lui Putin
Publicat: 02/08/2013, 13:22
Actualizat: 29/07/2014, 21:03

Zeci de persoane au manifestat miercuri în fața Consulatului rus din New York pentru a atrage atenția împotriva legilor anti-gay din Rusia și a cere să nu se mai cumpere vodcă până când guvernul lui Vladimir Putin nu revizuiește aceste măsuri, notează joi ziarul Las Provincias, citat de Agerpres.

În timpul protestelor din fața sediului diplomatic din apropiere de Central Park, manifestanții au golit mai multe sticle de vodcă rusească de diferite mărci.

Barurile și discotecile gay din SUA, Marea Britanie, Australia și Canada s-au alăturat acestui boicot împotriva vodcii rusești pentru a protesta împotriva legilor anti-gay din această țară, într-o mișcare internațională care speră să se extindă.

Protestatarii au cerut să fie boicotate și Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, care se vor desfășura în orașul rus Soci, și au făcut apel la marile companii americane să-și retragă sprijinul publicitar.

„Suntem furioși pentru ceea ce se întâmplă în Rusia. Acum este interzis și să declari deschis că ești gay. Nu vom tăcea’, a avertizat Ann Northrop, de la asociația americană de apărare a drepturilor homosexuale Queer Nation.

Alături de ea, Bob Fluet, proprietar al barului Boxers din Manhattan, a anunțat că localul său a încetat să mai vândă Stolichnaya -principala marcă rusească de vodcă – ca măsură de protest împotriva legii aprobate de Putin. „Am hotărât să nu mai vindem vodcă rusească. Alte baruri din New York și alte orașe ale țării au făcut același lucru. Această mișcare a început, iar comunitatea o sprijină’, a asigurat el.

Protestul din New York se alătură celor din Los Angeles, Londra, Canada și Australia, unde barurile și discotecile gay au început de câteva zile să boicoteze vodca rusească. În Londra, celebra discotecă Heaven, administrată de grupul G-A-Y, face parte din localurile care s-au alăturat acestui tip de ‘represalii’.

Apelul la boicot a fost lansat săptămâna trecută de scriitorul american Dan Savage, care a cerut să fie denunțat astfel ceea ce el a calificat drept „pogromul anti-homosexual al lui Putin”.

Președintele rus a promulgat, la sfârșitul lui iunie, o controversată lege care sancționează prin amenzi foarte mari orice act de „propagandă” homosexuală în prezența minorilor.

Rusia a adoptat tot în iunie o lege care interzice adopția copiilor ruși de cupluri homosexuale sau de un singur părinte în țările care au legalizat căsătoriile între persoane de același sex. Activiști homosexuali afirmă că schimbările din legislație impulsionează agresiunile împotriva comunității gay din Rusia, incluzând cele două asasinate din luna mai, care au avut conotații homofobe.

Vodca Stolichnaya a răspuns la această campanie care amenință să-i afecteze vânzările printr-o scrisoare deschisă difuzată săptămâna trecută în care condamnă ‘acțiunile îngrozitoare întreprinse de guvernul rus’.

Potrivit lui Bob Fluet, „patronii de la Stolichnaya ar trebui să facă ceva ca să ajute comunitatea gay din Rusia’. ‘Ar trebui să dea un telefon la Kremlin’, a sugerat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii