SUA condamnă ferm anexările teritoriilor ucrainene și anunță noi sancțiuni severe împotriva Rusiei și a tuturor persoanelor și statelor care susțin acest rapt

SUA condamnă ferm anexările teritoriilor ucrainene și anunță noi sancțiuni severe împotriva Rusiei și a tuturor persoanelor și statelor care susțin acest rapt
Secretarul de Stat american Antony Blinken | Foto - Profimedia Images
Publicat: 30/09/2022, 18:57

SUA au condamnat ferm decizia Rusiei de a anexa ilegal teritoriile ucrainene și au anunțat, vineri, că impun noi sancțiuni severe împotriva Rusiei și a tuturor persoanelor și statelor care susțin acest jaf istoric.

„SUA condamnă astăzi tentativa frauduloasă a Rusiei de a anexa părţi din teritorii în Ucraina”, a afirmat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat, vorbind despre o „violare a dreptului internaţional care încalcă Carta Naţiunilor Unite”.

Joe Biden a mai asigurat că SUA „vor continua să sprijine eforturile Ucrainei pentru a recâştiga controlul asupra teritoriului său”.

Statele Unite au anunţat de asemenea că vor sancţiona dur – în acord cu ţările din G7 – „orice ţară, individ sau entitate” care va acorda sprijin politic sau economic tentativelor Rusiei de a-şi însuşi „ilegal” teritorii în Ucraina.

„Emitem de asemenea un avertisment clar susţinut de liderii G7: vom cere socoteală oricărui individ, entitate sau ţară care acordă sprijin politic sau economic tentativelor ilegale ale Rusiei de a schimba statutul unor teritorii în Ucraina”, a afirmat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.

Noile sancţiuni anunţate vineri, care se adaugă unei serii deja importante de sancţiuni ce vizează toate sectoarele în Rusia, vizează în principal responsabili ruşi şi industria apărării. SUA vor impune restricţii privind acordarea vizelor pentru 910 persoane, printre care se numără membri ai armatei ruse, oficiali militari din Belarus şi „intermediari ai Rusiei implicaţi în încălcarea suveranităţii Ucrainei”, potrivit comunicatelor de la Washington.

Sursa: Antena 3

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase