Suporterii lui Hillary susțin că rezultatul alegerilor din SUA a fost modificat de ”hackeri străini”

Suporterii lui Hillary susțin că rezultatul alegerilor din SUA a fost modificat de ''hackeri străini''
Publicat: 23/11/2016, 07:58

Această coaliție solicită membrilor campaniei candidatei democrate să se alăture luptei lor și se află în curs de pregătire a unui raport ce urmează a fi distribuit membrilor comitetului congresional și autorităților federale, în cursul săptămânii viitoare, informează The Guardian.

Raportul are în momentul de față 18 pagini și se concentrează asupra revizuirii numărului votului în statele Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Un al doilea grup de analiști, condus de John Bonifaz, fondatorul Institutului Drepturilor Naționale la Vot, și profesorul Alex Halderman, directorul centrului pentru securitate computațională și societate al Universității din Michigan, ia parte la această campanie de solicitare a renumărării voturilor.

Această acțiune are loc în urma surprizei în fața rezultatelor alegerilor din data de 8 noiembrie, și după ce serviciile de informații americane au vehiculat faptul că hackeri ruși ar putea fi vinovați de intervenții în sistemele computerelor electorale și de sustragerea emailurilor oficialilor democrași, înaintea alegerilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase