Tânărul român LINȘAT în Franța se zbate între viață și moarte. MAE: Nu poate fi exclusă ipoteza riscului vital

Tânărul român LINȘAT în Franța se zbate între viață și moarte. MAE: Nu poate fi exclusă ipoteza riscului vital
Publicat: 20/06/2014, 10:38
Actualizat: 30/07/2014, 11:29

Potrivit sursei citate, Stanoevici a făcut, joi, o scurtă vizită la Paris, la spitalul unde se află internat minorul român care a fost agresat, săptămâna trecută, în Franța.

Ministrul delegat a fost primit de medicul responsabil de secția de reanimare chirurgicală, care a făcut o prezentare a situației medicale a tânărului. Conform celor comunicate, starea acestuia este una gravă, tânărul român fiind într-o comă profundă iar pentru moment nu poate fi exclusă ipoteza riscului vital, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe mai precizează că echipa medicală depune toate eforturile pentru salvarea vieții tânărului, dar rămâne precaută cu privire la evoluția stării acestuia.

Totodată, echipa medicală l-a asigurat pe Bogdan Stanoevici de „întreaga sa disponibilitate în a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum și în a ține legătura cu autoritățile române”, afirmă MAE.

Minorul rom se află în spital, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franței, relatează Le Nouvel Observateur. Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, în vârstă de 16 ani, ar fi fost bătut crunt de persoane care-l suspectau că a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. „Un grup de persoane a venit să-l caute în această tabără și l-a luat cu forța”, a declarat o sursă din cadrul poliției. Minorul a fost sechestrat într-o pivniță, unde agresorii l-au bătut cu brutalitate.

„Aproximativ 12 persoane” ar fi participat la această linșare, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat poliția. Tânărul a fost găsit vineri seară, inconștient, abandonat într-un cărucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul poliției. Până în prezent nicio persoană nu a fost arestată în acest caz.

Grav rănit, minorul a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, unde se afla într-o stare critică luni. „Prognosticul său vital este angajat. Este în comă”, a precizat o sursă judiciară. Tânărul trăia împreună cu familia și alți romi într-o casă părăsită, la marginea drumului național numărul unu, în dreptul cartierului Cité des Poètes, la Pierrefitte-sur-Seine.

Miercuri, Ministerul român de Externe a precizat, într-un comunicat, că, în ceea ce privește starea de sănătate a minorului, „pronosticul vital este în continuare rezervat, starea generală fiind stabilă”.

Potrivit unei surse judiciare, tânărul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat în mai multe rânduri, începând din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade. Primarul socialist a declarat că mai multe mașini au fost sparte în ultimele săptămâni în Cité des Poètes, alimentând resentimentele locuitorilor față de romi, pe care-i acuză că sunt autorii acestor furturi.

Președintele Francois Hollande a denunțat, marți, actele „incalificabile și nejustificate”, care contravin tuturor principiilor pe care se fondează statul francez, după agresarea unui adolescent rom în regiunea pariziană, relatează AFP. Președintele Hollande „cere angajarea tuturor mijloacelor pentru găsirea autorilor acestei agresiuni”, a anunțat Palatul Elysée.

Premierul francez Manuel Valls a condamnat, marți, „cu mare fermitate” agresarea tânărului Darius, minorul rom în vârstă de 16 ani care se află între viață și moarte după ce a fost linșat la Pierrefitte-sur-Seine vineri, relatează publicația Le Monde în ediția electronică.

Premierul francez a fost contactat de publicație, precizează Le Monde. Valls a cerut ca „cei responsabili de acest act inacceptabil să fie găsiți cât mai rapid, pentru a răspunde de acțiunile lor în fața justiției”, adaugă publicația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?