Țara aflată sub conducere islamică și vizitată de mulți români care nu restricționează „portul de bikini” și consumul de alcool

Țara aflată sub conducere islamică și vizitată de mulți români care nu restricționează portul de bikini și consumul de alcool
Publicat: 06/05/2013, 17:57
Actualizat: 08/02/2019, 22:03

Ministrul egiptean al Turismului, Hisham Zaazou, a declarat într-o conferință că portul de bikini și consumul de alcool nu sunt interzise turiștilor, chiar dacă Egiptul este sub conducere islamică, informează Reuters.

Zaazou a declarat că se așteaptă ca numărul de turiști care vin în Egipt anul acesta să crească cu cel puțin o cincime față de anul precedent. „Portul de bikini în Egipt este binevenit, iar băuturile alcoolice sunt puse la dispoziția vizitatorilor”, a declarat ministrul în engleză, într-o conferință susținută în Emiratele Arabe Unite. Aceste afirmații vin ca răspuns la amenințările unor grupuri musulmane radicale din țară, care au cerut interzicerea alcoolului și a expunerii femeilor în costume de baie inclusiv în stațiunile turistice.

„Am avut discuții cu aceste grupări și acum ei înțeleg importanța turismului în țara noastră, dar mai există câțiva indivizi contestatari, care nu sunt la putere”, a adăugat ministrul, care nu este afiliat vreunei formațiuni politice.

Guvernul președintelui islamist Mohamed Mursi a crescut taxele pe alcool în decembrie, dar a revenit asupra deciziei după ce această măsură a fost criticată de liberali și de cei din sectorul turistic.

Înaintea schimbărilor politice din Egipt, turismul aducea o zecime din bugetul Egiptului. În 2010, țara a fost vizitată de 14,7 milioane de turiști, care au adus încasări de 12,5 miliarde de dolari dar în 2011, numărul de turiști a scăzut la 9,8 milioane, și încasările, la 8,8 miliarde de dolari. Potrivit lui Zaazou, în 2012 s-a înregistrat o creștrere a numărului de turiști la 11,5 milioane și a încasărilor la 10 miliarde. În primul trimestru al lui 2013, aproximativ 3 milioane de turiști au vizitat Egiptul – înregistrând o creștere de 14,6 la sută față de perioada anterioară.

Zaazou a declarat că dorește ca turismul să devină o prioritate națională pentru Egipt și primul lucru pe care dorește să îl realizeze este creșterea numărului de turiști cu 20 la sută, anul acesta. În acest sens, în stațiunile turistice din Egipt au fost instalate camere de luat vederi care transmit imagini în sistem „live streaming”.

„Vrem să le arătăm oamenilor că Egiptul este o țară sigură și singurul mod de a le arăta asta este prin live streaming. Următorul pas ar fi ca aceste imagini să fie arătate pe ecrane mari în Paris sau New York”, a spus el.

Hisham Qandil, un tehnocrat fără afiliere politică, dar recunoscut pentru apropierea de islamiști, a fost numit la conducerea Guvernului după alegerea, în iunie 2012, a președintelui Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraților Musulmani. El lucrează de mai multe zile la o remaniere limitată a cabinetului său, care va fi anunțată în viitorul apropiat.

După îndepărtarea de la putere a lui Hosni Mubarak, la începutul lui 2011, sub presiunea unei revolte populare, climatul de securitate este puternic degradat în Egipt, unde au loc numeroase incidente provocate de către infractori înarmați care profită de demobilizările din cadrul poliției.

Această țară a fost, de asemenea, teatrul unor multiple violențe mortale cu caracter politic, mai ales în timpul manifestațiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată