Țara care ar putea interzice purtarea vălului islamic în fotografiile din pașapoarte

Țara care ar putea interzice purtarea vălului islamic în fotografiile din pașapoarte
Publicat: 26/09/2016, 15:05
Actualizat: 01/11/2016, 04:53

Potrivit cotidianului elvețian Blick, Walter Wobmann a mai organizat campanii împotriva purtării minaretelor și burkelor.

„Este inacceptabil să poți purta un văl islamic în fotografie, dar nu o șapcă. Aceasta nu este o chestiune a libertății religioase, ci a tratamentului egal”, a afirmat Walter Wobmann.

Conform reglementărilor oficiale, în Elveția este permisă purtarea vălului islamic în fotografiile pașapoartelor sau carnetelor de șoferi, din motive religioase, atâta timp cât chipul din fotografie poate fi ușor de identificat.

Atunci când a fost întrebat dacă intenționează organizarea unei campanii pentru interzicerea purtării vălului islamic în pașapoarte, Walter Wobmann a afirmat că așteaptă un răspuns din partea Consiliului Federal înainte de a se decide asupra noilor măsuri.

În Marea Britanie și Statele Unite, este permisă în fotografiile din pașaport purtarea vălului islamic din motive religioase, fiind necesară o scrisoare adițională în care să se enunțe că acest fapt este solicitat din motive religioase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase