Țara în care medicii protestează față de mărirea salariilor: Ne simțim jigniți

Țara în care medicii protestează față de mărirea salariilor: Ne simțim jigniți
Publicat: 08/03/2018, 15:55

„Noi, medicii din Quebec, care credem într-un sistem public puternic, ne opunem majorărilor recente de salariu, negociate de federațiile noastre medicale”, relevă scrisoarea citată de CNBC.

Grupul spune că s-a simțit jignit de majorări, în condițiile în care asistentele medicale și pacienții întâmpină dificultăți.

Medicii vor ca banii în plus la salariu să se întoarcă în sistem. „Cerem ca măririle de salarii să fie anulate și resursele să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de susținere financiară”, au declarat medicii.

Un medic din Canada câștigă anual 260.924 dolari americani (339.000 dolari canadieni), potrivit unui raport al Canadian Institute of Health Information, publicat în septembrie 2017. În medie, un medic de familie câștigă anual 211.717 dolari americani (275.000 dolari canadieni), iar un chirurg este plătit cu 354.915 dolari americani (461.000 dolari canadieni).

De asemenea, costul școlarizării medicale în Canada este subvenționat de guvernele provinciale. În data de 17 februarie, grupul Medecins Quebecois pour le Regime Public (MQRP) a publicat o scrisoare publică, în care se opune majorării cu 500 milioane de dolari a salariilor medicilor specialiști. Grupul a spus că majorarea este „indecentă”.

În data de 1 februarie, MQRP a criticat condițiile în care lucrează asistentele medicale. „Acestea sunt extenuate de munca grea. Se plâng de lipsa acută de personal, oboseala, care pot avea impact asupra siguranței pacientului”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult