Țările în care securitatea este o „îngrijorare permanentă” a cetățenilor

Țările în care securitatea este o „îngrijorare permanentă a cetățenilor
Publicat: 21/07/2016, 17:03
Actualizat: 11/10/2016, 13:23

Aproape o treime, adică 32% din populația online din 21 de țări este de acord că există o preocupare permanentă referitoare la siguranță și securitate, comparativ cu doar 10% dintre locuitori care au indicat că nu se preocupă de acest aspect, arată un studiu realizat de GfK.

Compania a selectat un eșantion online de 25.000 de oameni pe care i-a rugat să evalueze, pe o scară de până la șapte trepte de intensitate, dacă sunt sau nu de acord cu propoziția: „Sunt permanent îngrijorat în legătură cu siguranța și securitatea mea”. Astfel, categoriile situate la extreme, „acord puternic” și „dezacord puternic”, le sunt de ajutor companiilor pentru a identifica acele țări și segemente de audiență cu cele mai mari preocupări legate de siguranță, găsind în acest mod noi oportunități de business.

Țările din America Latină, Turcia și Rusia se găsesc pe primele locuri în clasamentul statelor care sunt întotdeauna preocupate de problemele legate de securitate. În Brazilia și Turcia mai mult de jumătate dintre respondenți au indicat că sunt îngrijorați de siguranță și securitate: 64% din populația online din Brazilia și 54% din cea din Turcia. Aceste state sunt urmate de Mexic, cu 48%, Argentina, cu 43% și Rusia, cu 42%.

Pentru țările latino-americane și pentru Rusia aceste date pot fi corelate cu nivelurile crescute de infracțiuni violente și omucideri înregistrate, în vreme ce îngrijorarea Turciei a apărut, probabil, pe fondul unui risc de atentate teroriste perceput intens.

Sursa: Studiu GfK

Prin contrast, Suedia, Germania și Olanda sunt statele în care populația consideră în cel mai înalt nivel că se află în siguranță. În Suedia, 30% din populația online nu a fost de acord cu ideea că ar fi îngrijorată de securitatea proprie, statul nordic fiind urmat de Germania și Olanda cu 22%.

În Suedia, majoritatea celor care spun că se simt în siguranță sunt bărbați, adică un procent de 34%, comparativ cu proporția femeilor, cam un sfert, adică 26%. În Germania și Olanda percepția pe sexe este distribuită relativ egal, cu 24% dintre bărbați și 20% dintre femei care trăiesc în Germania și spun că se simt în siguranță, respectiv 23% bărbați și 21% femei din Olanda care declară că nu se tem pentru securitatea lor.

La nivel internațional, femeile sunt ceva mai predispuse decât bărbații să fie îngrijorate de problemele de siguranță: 34%, față de 30% dintre respondenții de sex masculin. În ceea ce privește fiecare țară, cele mai mari decalaje de răspunsuri pe sexe se remarcă în Turcia, Rusia și Spania, o diferență de 12%.

Oricum, în Hong Kong, Belgia și Olanda, raportul se răstoarnă, iar bărbații sunt aceia care se arată mai îngrijorați de securitatea personală decât femeile. În Hong Kong, 39% dintre bărbați sunt total de acord cu afirmația că îi preocupă siguranța și securitatea (cu 3% mai mulți decât femei), în vreme ce în Belgia numărul bărbaților care au răspuns afirmativ se ridică la 18%, iar în Olanda la 11%.

Un alt indicator, vârsta, pare să nu fie foarte important în ceea ce privește preocuparea pentru siguranța personală. Astfel, chiar dacă tinerii din intervalele 20-29 de ani și 30-39 de ani înclină cel mai puternic să spună că sunt îngrijorați de securitatea lor, diferența față de grupele de vârstă mai mari este minoră: 32% dintre cei cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani spun că sunt permanent preocupați, în vreme ce pentru cei de peste 60 de ani procentul atinge 31%. La polul opus, adolescenții (15-19 ani) declară că îi preocupă acest aspeect în proporție de 30%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne