Teste rapide pentru turiștii care intră în Grecia prin punctul Promachonas. Ce categorie este exclusă de la testare

Teste rapide pentru turiștii care intră în Grecia prin punctul Promachonas. Ce categorie este exclusă de la testare
Teste rapide pentru turiștii care intră în Grecia prin punctul Promachonas. Ce categorie este exclusă de la testare. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/11/2020, 17:04

Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Grecia prin punctul de frontieră Promachonas vor fi testate rapid pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar rezultatul va fi confirmat imediat.

Potrivit aceleiași surse, accesul pe teritoriul Greciei va fi permis doar persoanelor care vor avea un rezultat negativ la testarea rapidă, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe notează că sunt exceptaţi de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

Ministerul de Externe informează că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menţinându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

Completarea formularului de călătorie rămâne obligatorie la intrarea în Grecia

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

Totodată, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena 00302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă totodată consultarea paginilor de internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.mae.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase