Titus Corlățean pleacă într-un turneu diplomatic în țările baltice

Titus Corlățean pleacă într-un turneu diplomatic în țările baltice
Publicat: 23/05/2013, 18:52
Actualizat: 29/07/2014, 21:40

Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, va merge zilele următoare într-un turneu în țările baltice, unde va avea întrevederi atât cu oficialii acestor state, dar va participa și la diverse forumuri economice, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, purtătoarea de cuvânt a diplomației române, Brândușa Predescu.

Astfel, în perioada 29-31 mai, Corlățean merge în Lituania, Letonia și Estonia, la invitația omologilor săi din aceste țări.

În Letonia, ministrul român va fi primit de președintele țării, Andris BÄ“rziņš, precum și de președintele legislativului de la Riga.

Mai departe, în Lituania, Corlățean se va vedea cu președintele parlamentului, dar și cu președinții mai multor comitete pentru afaceri externe și europene din parlament.

În Estonia, șeful diplomației român va fi primit de președintele țării, Toomas Hendrik Ilves, și va avea discuții cu președintele comisiei de Afaceri Externe din parlament.

În timpul acestui turneu, Titus Corlățean va participa la forumuri economice, unde vor fi prezenți oameni de afaceri români și străini, cu care va discuta despre oportunități de afaceri în agricultură, turism și telecomunicații, a mai declarat MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase