Tragedie în India. Cel puţin 25 de persoane au murit în urma unui accident de autobuz

Tragedie în India. Cel puţin 25 de persoane au murit în urma unui accident de autobuz
Accident autobuz India Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/10/2022, 12:47
Actualizat: 05/10/2022, 12:49

Tragedie cumplită în India! Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața în urma unui accident petrecut în munții din nordul Indiei, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie.

45 de pasageri avea autobuzul căzut în prăpastie şi mergeau toți la o nuntă, astfel că este posibil ca printre victime să fie familii întregi.

În momentul producerii accidentului, autovehiculul circula pe un drum de munte periculos în statul Uttarakhand, iar autobuzul s-a prăbușit într-o prăpastie de 500 de metri atunci când şoferul a făcut un viraj periculos.

Din fericire, o parte dintre pasagerii autobuzului căzut în prăpastia din munți au fost salvați. ”Douăzeci de persoane au fost salvate”, a declarat Ashok Kumar, un înalt reprezentant al poliţiei, pentru AFP.

De asemenea, premierul Indiei, Narendra Modi, a postat pe Twitter un mesaj care se îndreaptă către familiile celor implicați în accident. ”Accidentul de autobuz din Pauri, Uttarakhand este sfâșietor. În această oră tragică, gândurile mele sunt la familiile îndoliate. Sper că cei care au fost răniți să-și revină cât mai repede. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare. Toată asistența posibilă va fi acordată celor afectați”. 

India înregistrează 11% din numărul global de morţi pe şosele

Din păcate, India este recunoscută pe plan mondial pentru numeroasele accident mortale de pe șoselele de acolo. Conform unui raport al Băncii Mondiale publicat anul trecut, în India se înregistrează 11% din numărul global de morţi pe şosele. Mai mult decât atât, Insia nu are decât 1% din parcul auto mondial, ceea ce face ca lucrurile să fie și mai tragice.

150.000 de victime se înregistrează anual în țara Taj Mahal-ului, în sensul că o persoană moare la fiecare patru minute pe străzile din India.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase