• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Tragedie în Rusia. Un avion FlyDubai s-a prăbușit la aterizare. Toți cei 62 de pasageri au murit

Un avion de pasageri s-a prăbușit, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe aeroportul din orașul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldându-se cu moartea celor 62 de persoane aflate la bord, anunță autoritățile ruse, conform BBC News online.

Avionul de tip Boeing 737-800, aparținând companiei FlyDubai, s-a prăbușit la aterizare, în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din orașul rus Rostov-pe-Don.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) și avea la bord 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului. Autoritățile ruse au anunțat că nu există supraviețuitori.

La bordul avionului călătoreau  33 de femei, 18 bărbați, patru copii. Acestora li se adaugă cei șapte membri ai echipajului. Compania aeriană a confirmat naționalitățile: 44 de ruși, opt ucraineni, doi indieni și o persoană din Uzbekistan.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă și vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

Potrivit unor informații neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Piloții ar fi renunțat la încercarea inițială de a ateriza, zburând circa două ore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

Cei mai mulți dintre pasagerii aflați la bordul Cursei FZ981 erau ruși, a transmis guvernatorul regional.

Compania FlyDubai a confirmat producerea unui „tragic accident” în sudul Rusiei.

 

Inchide