Tragedie în Suedia. Un avion în care se aflau nouă persoane s-a prăbuşit

Tragedie în Suedia. Un avion în care se aflau nouă persoane s-a prăbuşit
Foto: Twitter
Publicat: 09/07/2021, 08:38
Actualizat: 09/07/2021, 08:41

Un avion în care erau nouă persoane s-a prăbuşit în Suedia. Accidentul a avut loc în oraşul Orebro, aflat la 150 de kilometri de capitala Stockholm.

Se pare că aparatul cu elice s-a prăbuşit lângă pistă, la puţin timp după decolare.

Un avion de dimensiuni mici folosit pentru paraşutism şi care transporta nouă persoane s-a prăbuşit în apropierea unui aeroport din oraşul Orebro, la aproximativ 150 km nord-vest de capitala Stockholm, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Tragedie în Suedia. Mai multe persoane au murit

În urma accidentului, mai multe persoane au murit, a informat poliția.

Un oficial al serviciilor de salvare a deckarat că avionul cu elice s-a prăbuşit lângă o pistă. În avion erau opt paraşutişti şi un pilot. Aparatul, un avion de tipul DHC-2 Turbo Beaver, a luat foc imediat după impactul cu solul.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că o persoană, „grav rănită”, a fost spitalizată, refuzând să furnizeze un bilanţ al victimelor accidentului.

După producerea accidentului aviatic, premierul suedez Stefan Lofven s-a adresat familiilor victimelor, într-o postare pe twitter.

„Cu mare tristeţe şi consternare am aflat în această seară informaţiile tragice despre accidentul de avion din Orebro. Mă gândesc la victime, la familii şi la persoanele dragi, în acest moment foarte dificil. Vreau să-mi exprim cea mai profundă simpatie pentru durerea lor”, a scris Lofvren.

Orebro este situat lângă lacul Hjalmaren din sudul ţării. Aici se oferă cursuri de paraşutism din mai până în octombrie, printr-o colaborare cu clubul de paraşutism Örebro, fondat în 1976. Aeroportul este al patrulea cel mai mare aeroport de marfă din Suedia, specializat în zboruri charter.

Un accident similar a avut loc în anul 2019, tot în Suedia. Atunci, nouă persoane au murit după ce un avion care transporta paraşutişti s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. Ancheta a arătat că avionul a fost încărcat necorespunzător.