Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

TRATAMENT. Cu ce sunt tratați pacienții de coronavirus din New York

TRATAMENT. Cu ce sunt tratați pacienții de coronavirus din New York

Medicii din statul american New York le oferă pacienților bolnavi de coronavirus aflați în faze critice doze mari de vitamina C, o metodă preluată de la doctorii chinezi. 

Coronavirusul poate fi învins în prezent doar de sistemul imunitar. Astfel, că dr. Andrew Weber, medic pneumolog din Long Island a declarat că le-a administrat pacienților săi aflați la terapie intensivă 1.500 miligrame de vitamina C, administrată intravenos, doza fiind reluată de 3-4  ori pe zi.

Doza zilnică recomandată este de 90 mg/zi pentru bărbați și 75 mg pentru femei, ceea ce înseamnă că persoanele infectate primesc de 16 ori mai mult decât cantitatea zilnică recomandată de Institutul Național de Sănătate.

„Pacienții care au primit vitamina C s-au simțit semnificativ mai bine decât cei care nu au luat”, a declarat doctorul Weber. „Ajută foarte mult pacienții, dar influența vitaminei C nu este evidențiată deoarece nu este un medicament sexy”.

Jason Molinet, purtător de cuvânt al Northwell Health spune că vitamina C este „utilizată pe scară largă” ca tratament pentru coronavirus în întregul sistem de sănătate.

Un studiu clinic privind eficacitatea administrării de vitamina C intravenos pacienților infectați cu noul coronavirus a fost efectuat pe 14 februarie la Spitalul Zhongnan din Wuhan, scrie presa internațională. 

Inchide