Trump contrazice UE. „Încă nu am văzut dovezi” ale otrăvirii lui Navalnîi

Trump contrazice UE. „Încă nu am văzut dovezi” ale otrăvirii lui Navalnîi
Trump contrazice UE. „Încă nu am văzut dovezi” ale otrăvirii lui Navalnîi / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 05/09/2020, 07:18

Președintele Americii nu este atât de sigur în privința verdictului pus de medicii nemți în cazul dizidentului Aleksei Navalnîi. De fapt, Donald Trump pare convins că în spatele poveștii cu otrăvirea rivalului lui Vladimir Putin se ascund alte interese.

Într-un comentariu făcut vineri și preluat de CNN, liderul de la Casa Albă a declarat că nu a văzut dovezi despre otrăvirea opozantului rus. În același timp, însă, Trump a ținut să adauge că nu are niciun motiv să se îndoiască atunci când Berlinul dă asigurări că dispune de „probe fără echivoc”.

„Nu am văzut încă dovezi” cu privire la originea acestei otrăviri, a declarat într-o conferinţă de presă liderul administraţiei de la Washington, subliniind că Statele Unite vor examina în mod foarte serios acest dosar.

Această afacere este „tragică”, „teribilă”, a comentat Trump, reamintind, totuși, că se înţelege bine cu preşedintele rus Vladimir Putin. „De departe, am fost mai ferm cu Rusia decât oricine!”, a subliniat președintele american.

Miercuri, Germania a anunțat că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit de un agent neurotoxic din clasa Noviciok, informație ce a provocat noi tensiuni cu Rusia, căreia Berlinul i-a cerut explicaţii. UE, NATO, Washingtonul, Parisul şi Londra au exercitat deja presiuni asupra Moscovei în acest dosar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase