Trump, discuții cu May și Merkel după atacul american din Siria: „Toți trei trebuie să convingă Rusia”

Redactor:
Dana Stanila
Trump, discuții cu May și Merkel după atacul american din Siria: „Toți trei trebuie să convingă Rusia”
Președintele SUA Donald Trump a discutat la telefon luni cu prim ministrul britanic Theresa May și cu cancelarul german Angela Merkel despre oportunitățile de a convinge Rusia să "rupă legăturile" cu președintele sirian Bashar al-Assad, informează Reuters.

„Premierul britanic Theresa May a discutat luni cu președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump și au convenit asupra faptului că există șanse ca Rusia să fie convinsă să rupă legăturile cu președintele sirian Bashar al-Assad”, informează Reuters, citând un comunicat din partea guvernului britanic.

Președintele american i-a mulțumit premierului britanic pentru susținerea acțiunii militare a Statelor Unite împotriva regimului Assad de săptămâna trecută.

Președintele american i-a mulțumit pentru susținere, luni, și cancelarului german Angela Merkel, tot în cadrul unei convorbiri telefonice.

Bombardamentul ordonat de președintele Donald Trump asupra bazei aeriene din provincia Homs a fost lansat după un atac cu arme chimice soldat cu 89 de morți, atribuit de SUA regimului Bashar al-Assad în pofida lipsei unei investigații independente.

Damascul, Moscova și Teheranul au condamnat vehement operațiunea americană, argumentând că nu Administrația Bashar al-Assad a comis atacul neconvențional.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării susține că doar 23 dintre cele 59 de rachete de croazieră lansate de armata americană au atins baza militară siriană vizată de Pentagon.

Tags:
Inchide