Trump îi ia fața lui Clinton în sondaje. Cine sunt alegătorii magnatului american

Trump îi ia fața lui Clinton în sondaje. Cine sunt alegătorii magnatului american
Publicat: 25/07/2016, 20:30
Actualizat: 11/10/2016, 11:33

Trump a reușit să o întreacă în sondaje pe Clinton cu 5% într-o formulă de patru candidați. Concret, Magnatul s-a clasat pe primul loc în preferințele a 44% din cei chestionați, în vreme ce Hillay Clinton a căzut pe poziția secundă, cu 39%. Ceilalți doi candidați au obținut punctaje mult mai mici: Garry Johnson, de la Partidul Libertarian, a obținut 9 procente, iar politicianul desemnat de Green Party, Jill Stein, a întrunit 3% din opțiuni. electoratului.

Specialiștii au sondat rezultatul și în cazul unei confruntări unu la unu dintre candidatul republican și cel al democraților, iar cifrele l-au plasat în avantaj tot pe Donald Trump, însă, de această dată, cu o diferență mai mică: 48%, față de 45% cât a obținut Clinton. Noile rezultate estimate pentru magnatul american, care demonstrează că beneficiază de o plajă de susținători în creștere, au fost date mai ales de preferințele independenților sau ale celor indeciși, informează CNN.

43% din noii susținători ai lui Trump au arătat că s-au hotărât să-l susțină ca urmare a convenției republicane din Cleveland, în vreme ce 41% din cei care s-au orientat recent spre magnat au spus că și-au schimbat părerea. În total, 46% din cei fără orientare politică spun acum că îl susțin pe miliardar, 28% dintre aceștia declară că o preferă pe Clinton, 15% pe Johnson și 4% pe Stein.

Sondajul reflectă și un contur mai clar al împărțirii votanților în funcție de nivelul de educație. Printre alegătorii albi absolvenți de studii superioare, Clinton a câștigat teren în raport cu rezultatele pre-convenție. Asta în timpul în care Trump a devenit preferatul din ce în ce mai multor oameni tot albi caucazieni, dar fără diploma de absolvire a facultății.

În afară de creșterea suportului pentru el la nivel general, indicele de favorabilitate al lui Trump a crescut, de asmenea. Astfel, 46¤ dintre cei chestionați spun că au o impresie pozitivă despre persoana sa, de la 39% înainte de convenție, iar percepția despre modul în care magnatul ar putea gestiona probleme stringente ale societății americane, comparativ cu Hillary Clinton, îi este și ea favorabilă. În prezent, Trump deține un avantaj cu două cifre în fața candidatului democraților, fiind considerat mai de încredere în ceea ce privește rezolvarea tensiunilor legate de economie și terorism și începe să crească și în raport cu ideile de politică externă (Clinton era favorită înainte de Convenție, cu 57%, iar acum a ajuns la 50%).

Mai mult, Trump a reușit, în urma Convenției republicane, să-și îmbunătățească și imaginea personală. O majoritate de 52% dintre cei chestionați arată că omul de afaceri vrea să fie președinte pentru binele țării, nu pentru câștigul personal, pe când despre Clinton doar 44% consideră același lucru. Și plaja de votanți care îl cataloghează drept cinstit și demn de încredere a crescut, de la 38 la 43%, iar procentul celor care s-au declarat mândri să-l aibă ca președinte a ajuns la 39%.

În ciuda criticilor venite din partea democraților potrivit cărora mesajele transmise la Convenția republicană de la Cleveland instigă la diviziune națională, ponderea celor care spun că Trump va reuși să unească SUA, mai degrabă decât să o scindeze, a crescut cu 8 procente, de la 34% înainte de Convenție, la 42% după eveniment.

Raportat la aceleași valori, procentele obținute de Clinton sunt în declin, dar în cele mai multe dintre cazuri scăderea nu echivalează cu evoluția înregistrată de Trump. Probabil cea mai îngrijorătoare statistică pentru susținătorii democraților este cea care arată că 68% dintre respondenți nu o consideră pe Clinton cinstită și demnă de încredere.

Aceste rezultate vin și pe fondul unor tensiuni în Partidul Democrat, liderul Comitetului Democratic Național, Debbie Wasserman Schultz, anunțându-și duminică demisia din funcția de președinte, în urma unui scandal provocat de publicarea de către Wikileaks a 20.000 de e-mailuri care demonstrează că Bernie Sanders a fost defavorizat în lupta internă din partid. În ciuda acestor lucruri, Sanders spune că o va susține pe Clinton la Casa Albă, pentru ca aceasta să reușească să-l învingă pe Trump. În replică, echipa de campanie a lui Clinton a precizat că scurgerea de informații a fost orchestrată de ruși, care vor să-l ajute pe miliardar să ajungă președintele Americii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers