Trump l-a înjurat pe Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Biden după câștigarea alegerilor din 2021: „Fuck him”

Trump l-a înjurat pe Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Biden după câștigarea alegerilor din 2021: „Fuck him”
Publicat: 10/12/2021, 23:35

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, l-a criticat pe fostul său aliat, Benjamin Netanyahu, într-o nouă serie de interviuri. Trump spune că s-a simțit trădat de faptul că Netanyahu l-a felicitat mult prea devreme pe Joe Biden pentru câștigarea președinției SUA. „Fuck him”, a spus fostul lider de la Casa Albă, în cadrul unui interviu.

„Era prea devreme. Bine? Să o spunem așa: l-a felicitat foarte devreme. Mai devreme decât majoritatea liderilor mondiali. Nu am mai vorbit cu el de atunci. Fuck him”, i-a spus Trump jurnalistului israelian Barak Ravid în timpul unei interviu realizat în luna aprilie, dar care a fost publicat vineri de Axios, citat de BBC.

În contextul în care el a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului – dând peste cap zeci de ani de politică și consens internațional – precum și recunoașterea suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan, capturate din Siria în timpul unui război din 1967, Trump a explicat de ce s-a simțit atât de „amărât”.

„Nu a fost nimeni care să fi făcut mai mult pentru Netanyahu cât am făcut eu. Nu a fost nimeni care a făcut pentru Israel mai mult decât mine. Și prima persoană care a alergat să-l felicite pe Joe Biden a fost Netanyahu. Și nu numai că l-a felicitat. A făcut acest lucru într-un videoclip. Dacă te uiți la liderii altor țări – cum ar fi Brazilia – au așteptat luni de zile. Putin. Mulți alți lideri. Mexic. Toți au simțit că alegerile s-au terminat. Dar au așteptat . Le-am dat mulți bani și le-am dat soldați. Am făcut totul”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Netanyahu a postat un videoclip pe Twitter, pe 8 noiembrie 2020, a doua zi după ce cursa prezidențială fusese câștigată de Joe Biden.

Netanyahu a spus în acea postare că el și Biden au o relație personală „de lungă durată și caldă” de aproape 40 de ani și îl vede ca „un mare prieten al Israelului”, precizând că așteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună.

Într-o postare separată pe Twitter, Netanyahu i-a mulțumit lui Trump „pentru prietenia pe care ai arătat-o ​​statului Israel și mie personal, pentru recunoașterea Ierusalimului și a Golanului, pentru că ai înfruntat Iranul, pentru acordurile istorice de pace și pentru că ai adus alianța americano-israeliană la un nivel fără precedent”.

În ciuda faptului că și-a postat felicitările online, Netanyahu a așteptat două săptămâni pentru a-l suna pe președintele Joe Biden, ceea ce a atras critici din partea anumitor voci din Israel.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului