Turcia transmite SUA și UE condițiile pentru „relații bilaterale solide”: Dacă ne tratează urât, vom răspunde cu aceeași monedă

Turcia transmite SUA și UE condițiile pentru „relații bilaterale solide: Dacă ne tratează urât, vom răspunde cu aceeași monedă
Publicat: 04/01/2018, 08:31
Actualizat: 04/01/2018, 11:44

Ministrul de Externe de la Ankara că Turcia va încerca din nou să obțină din partea UE eliminearea vizelor de scurtă ședere, aspect ce a stat în ultimii ani pe agenda negocierilor dintre cele două tabere.

„Dacă în 2018 Uniunea Europeană va învăța să respecte Turcia și să o vadă ca pe un partener egal, dacă o va evalua în perspectiva de a fi membru cu drepturi depline al UE, atunci relațiile noastre bilaterale vor fi mult mai solide. Epoca în care putea să se comporte ca un stăpân s-a încheiat”, a declarat Cavusoglu.

Oficialul turc a recunoscut că 2017 a fost un an în care relațiile Turciei cu statele Occidentale s-au deteriorat constant.

„Pe 6 ianuarie voi avea o conversație cu ministrul german de externe. Nu avem nicio problemă cu Germania, deși Germania și alte câteva țări au ceva cu noi, însă nu știm de ce. Dorim să aducem relațiile noastre cu Germania într-o etapă mai bună. Anul 2017 a fost de asemenea problematic și pentru relațiile noastre cu SUA. Dar, cu toate acestea, sunt aliații noștri din NATO. Trebuie să avem relații bune, dar acest aspect depinde de SUA. Dacă ne tratează urât, vom răspunde cu aceeași monedă”, a adăugat ministrul de Externe al Turciei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase