UBS a fost amendată cu 29,7 milioane lire sterline în Marea Britanie

UBS a fost amendată cu 29,7 milioane lire sterline în Marea Britanie
Publicat: 26/11/2012, 17:01
Actualizat: 09/02/2016, 13:41

UBS a fost amendată cu 29,7 milioane lire sterline (47,6 milioane dolari) în Marea Britanie și ar putea fi obligată de autoritatea de reglementare elvețiană să majoreze capitalul pentru riscuri operaționale, după pierderea de 2,3 miliarde de dolari provocată de traderul Kweku Adoboli.

Autoritatea pentru servicii financiare din Marea Britanie a anunțat luni amenda, explicând că pierderea a scos la iveală deficiențe serioase în sistemele de management și control intern ale UBS.

Autoritatea de profil din Elveția, Finma, a cerut UBS să numească o comisie independentă care să raporteze progresul și aplicarea unui program de eliminare a deficiențelor.

Eficiența măsurilor de prevenire a tranzacțiilor neautorizate vor fi supuse unui control de audit, după finalizarea programului, potrivit Finma.

Adoboli, fost trader la UBS în Londra, a fost condamnat săptămâna trecută la 7 ani de închisoare pentru fraudă care a provocat UBS pierderi de 2,3 miliarde de dolari, acestea fiind cele mai mari pierderi generate de tranzacții neautorizate din istoria Marii Britanii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase