• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

ULTIMA LUPTĂ a pilotului rus doborât în Siria, surprinsă cu telefonul mobil. „A ucis doi jihadiști, după care s-a aruncat în aer cu o grenadă”

Detalii pe gândul

Maiorul Roman Filipov s-a catapultat din avionul de vânătoare tip Suhoi 25SM, după ce a fost lovit de o rachetă a jihadiștilor, scrie Daily Star. Inamicii au deschis focul asupra lui, dar a reușit să supraviețuiască parașutării. Bărbatul de 33 de ani a luat legătura cu baza, când luptătorii din gruparea Tahris al-Sham l-au reperat.

 

Maiorul Filipov a realizat că situația este fără ieșire și a decis să tragă asupra jihadiștilor. „Asta este pentru băieții noștri!”, ar fi stricat pilotul, înainte să se lanseze într-un atac aproape sinucigaș asupra inamicilor. Pilotul a împușcat doi luptători cu arma sa Stechkin. Mai mult, ultimele sale momente ar fi fost surprinse de o cameră video.

 

Rusul a preferat să se sinucidă, decât să fie capturat, astfel încât a scos cuiul unei grenade și s-a detonat. În clipul video, jihadiștii atacă poziția pilotului, după care se aude o explozie. Filipov, originar din Vladivostok, a fost nominalizat post-mortem pentru cea mai înaltă distincție oferită de Kremlin – Eroul Rusiei.

 

În imaginile care circulă pe internet poate fi observat corpul carbonizat al pilotului. Forțele siriene și ruse s-au deplsasat la fața locului pentru a recupera cadavrul soldatului căzut la datorie. Recent, ministrul rus al apărării a confirmat faptul că pilotul a fost doborât în Siria. „Pilotul s-a luptat cu teroriștii până la moarte”, a declarat oficialul de la Kremlin.

Inchide