Un actor rus și-a TĂIAT venele pe scenă după reprezentația sa din piesa „Teatru. Latura greșită”. Artistul fusese diagnosticat cu cancer

Un actor rus și-a TĂIAT venele pe scenă după reprezentația sa din piesa „Teatru. Latura greșită”. Artistul fusese diagnosticat cu cancer
Un actor rus și-a tăiat venele pe scenă - Foto: Twitter/ @elenash0500
Publicat: 30/03/2023, 10:11
Actualizat: 30/03/2023, 10:12

Actorul Artur Shuvalov și-a tăiat intenționat venele pe scenă după piesa „Teatru. Partea greșită” la Teatrul Dramatic Bestuzhev din Ulan-Ude, Buriația, Rusia. Gestul său a fost un manifest la adresa conducerii teatrului pe care o acuză că timp de un an l-a umilit continuu.

Shuvalov a susținut că directorul teatrului a încercat să-l umilească și să-l priveze de bani timp de un an. Pe 29 martie, conducerea teatrului i-a concediat soția, pe Svetlana Polyanskaya.

În timpul discursului său, Shuvalov i-a acuzat pe directorul artistic Vyacheslav Dyachenko și pe regizorul de teatru Natalya Svetozarova pentru tentativa sa de sinucidere.

„Pe tot parcursul anului au încercat să mă concedieze din acest teatru, să mă umilească, să mă lipsească de muncă și de bani. Astăzi au semnat o declarație, au concediat-o pe soția mea Svetlana Polyanskaya. Îmi pare rău, sunt obosit, nu pot, nu mai am de ales. Nu vreau să aud că artiștii sunt asimilați membrilor unei profesii străvechi și cred că publicul nostru merită o regie inteligentă”, a spus actorul de pe scenă. Apoi a scos o lamă de ras din buzunar și și-a tăiat brațul stâng.

Potrivit publicației, Shuvalov și alți actori ai teatrului au cerut anterior întoarcerea directorului artistic Serghei Levitsky, care a fost concediat în 2022 pentru poziția sa împotriva războiului. În semn de protest, artiștii au scris plângeri cu privire la noul director artistic Vyacheslav Dyachenko și au scos din clădirea teatrului un afiș cu litera Z.

Dyachenko, ca răspuns, într-un interviu i-a numit pe actori „reprezentanți ai celei mai vechi profesii”, adăugând că intenționează să pună în scenă spectacole „mai simple și mai ușor de înțeles pentru oamenii obișnuiți”.

După cum scrie Sibir.Realii, publicul din sală la început nu a crezut ce se întâmplă, hotărând că aceasta face parte din producție.

Ministerul Culturii din Buriatia a raportat ca in urma incidentului, rana actorului a fost cusuta in camera de urgenta si acum nimic nu ii ameninta sanatatea. Departamentul a promis să efectueze un audit intern.

„Artistul a refuzat recent să participe la organizarea unui concert în fața răniților din spital, anul trecut a smuls steagul cu litera Z la teatru. Soția actorului nu a fost concediată, conform conducerii, a scris ea însăși o declarație, deși este implicată în multe spectacole pentru care s-au vândut deja bilete. Actriței i s-a oferit posibilitatea de a retrage cererea ”, a declarat Soelma Dagaeva, șeful Ministerului Culturii din Buriatia.

Procuratura regională a început și verificarea incidentului. „În derularea activităților de supraveghere, parchetul va evalua implementarea legislației muncii în activitățile administrației instituției de cultură. Pe baza rezultatelor inspecției, dacă există temei, vor fi luate măsuri de răspuns procurorilor”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Artur Shuvalov slujește la Teatrul Rus din Ulan-Ude de 14 ani. După cum notează Siberia.Realii, actorul are o boală oncologică, împreună cu soția sa crește un copil mic. Potrivit altor surse, cuplul are trei copii, potrivit lenta.ru.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu