Un atacator DESCHIDE FOCUL într-o sinagogă din SUA: 11 morți și 6 răniți. A strigat „Toți evreii trebuie SĂ MOARĂ!” înainte să tragă la întâmplare

Redactor:
Bianca Pavaluca
Atac armat într-o sinagogă din Pittsburg, Pennsylvania. Un bărbat strigă "Toți evreii trebuie să moară!" și trage la întâmplare. Vezi imagini de la locul atacului

„Sunt pe cale să intru!” Acestea sunt ultimele cuvinte ale lui Robert Bowers (46 de ani), care a deschis sâmbătă focul asupra celor care se rugau la un botez în Sinagoga Tree of Life din Pittsburg, cea mai numeroasă congregație evreiască din zonă.

Atacatorul a ucis trei oameni la etajul superior, apoi a coborât la subsol, unde a mai ucis alte trei persoane. La etajul al treilea, a avut un schimb de focuri cu Poliția, transmite Daily Mail.

foto: youtube.com

Bowers a rănit patru polițiști, după care a fost împușcat și s-a predat forțelor SWAT. Era înarmat cu două pistoale și o pușcă militară de asalt. Președintele Donald Trump a declarat că atacul reprezintă „o rușine” și nu s-ar fi întâmplat, dacă sinagoga ar fi fost păzită de persoane înarmate. Trump a adăugat că pedeapsa cu moartea trebuie să fie singurul răspuns pentru asemenea ucigași.

„HIAS (n.r., un ONG care furnizează ajutor umanitar și asistență refugiaților) aduce invadatori care ne ucid concetățenii. Nu pot să stau și să văd cum oamenii mei sunt măcelăriți. La naiba cu viziunile voastre, SUNT PE CALE SĂ INTRU!”, a scris Robert Bowers pe o rețea de socializare, înainte de comiterea atacului sângeros.

foto: youtube.com

În total, 11 persoane și-au pierdut viața în urma incidentului de la Sinagoga The Tree of Life din Squirrel Hill. Este considerat cel mai sângeros atac împotriva comunității evreiești din Statele Unite. Postul local KDKA informează că atacatorul a fost rănit în timpul schimburilor de focuri cu Poliția. Nu se cunoaște exact natura rănilor sale, transmite pittsburgh.cbslocal.com. Surse din Poliție au declarat că individul a intrat în clădire, a strigat: TOȚI EVREII TREBUIE SĂ MOARĂ!, după care a deschis focul la întâmplare. La sosirea polițiștilor, s-a baricadat într-o încăpere și a continuat să tragă.

Acesta nu este primul atac armat comis într-un lăcaș religios. În data de 17 iunie 2015, Dylan Roof, în vârstă de 21 de ani, a împușcat mortal nouă afroamericani, care studiau Biblia în Biserica Africană Episcopală Metodistă Emanuel, din Charleston, Carolina de Nord. Poliția a concluzionat că atacul a fost unul rasist. Roof a devenit prima persoană condamnată la moarte pentru infracțiuni federale care țin de rasă.

Serviciile de urgență au fost chemate la sinagogă în jurul orei locale 10:00 (17.00, ora României). Incidentul a avut loc în timpul slujbei.

Potrivit celor mai recente informații, în timpul confruntării au fost răniți

oameni ai legii.

Conform primelor informații primite din partea autorităților, există mai multe victime.

„Sunt mai multe victime, este imperativ ca oamenii să rămână în case și să se adăpostească”, a declarat Jason Lando, purtătorul de cuvânt al poliției locale.

Departamentul de Securitate Publică din Pittsburgh a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a fost raportat un „atacator activ” și a sugerat locuitorilor să evite zona.

Inchide