Un avion de vânătoare american F-16 a aruncat două rezervoare de combustibil într-un lac din Japonia, lângă bărcile unor pescari

Un avion de vânătoare american F-16 a aruncat două rezervoare de combustibil într-un lac din Japonia, lângă bărcile unor pescari
Publicat: 20/02/2018, 17:59

Forțele Aeriene americane au anunțat că un F-16 de la baza Misawa a deversat două rezervoare externe de combustibil, după ce piloții s-au confruntat cu un incendiu la motor, în timpul unui zbor deasupra Lacului Ogawara.

Armata a declarat că avionul a ajuns cu bine la bază și nu s-au înregistrat victime. Ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera a declarat că oficialii japonezi au observat piese ale avionului în lacul amintit și suprafața apei era poluată cu combustibil.

Asociațiile locale ale pescarilor și oficiali de la primărie analizează impactul scurgerii de carburant, scrie CBS NEWS.

Takao Ebina, unul dintre pescarii de pe lac, a declarat că amicii săi au văzut cum coloanele uriașe de apă se ridică din lac, la câțiva metri de locul unde pescuiau.

„Este înspăimântător. Rezervoarele ar fi putut să-i lovească pe oameni”, a declarat pescarul japonez.

Acesta nu este primul incident aviatic care a avut ca actor principal armata americană în Japonia. La finele lui 2017, mai multe componente ale unui avion au căzut peste o școală din insula Okinawa.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult