Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran / Toți pasagerii au murit / Ce naționalități au victimele / Ambasada ucraineană nu exclude cauzele de „natură teroristă” / MAE: Nu sunt cetățeni români pe listă UPDATE – VIDEO

Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran / Toți pasagerii au murit / Ce naționalități au victimele / Ambasada ucraineană nu exclude cauzele de „natură teroristă / MAE: Nu sunt cetățeni români pe listă UPDATE - VIDEO
Publicat: 08/01/2020, 15:08

MAE: Nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, că, din primele verificări efectuate, nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran. Instituția precizează că Ambasada României la Teheran e pregătită să acorde asistență consulară.

Citiți continuarea…

Ambasada ucraineană în Iran șterge o declarație privind cauzele prăbușirii avionului în Iran: Nu exclude „cauzele de natură teroristă”

Ambasada ucraineană la Teheran a șters o declarație anterioară, prin care susținea că prăbușirea că prăbușirea avionului în Iran nu prezintă cauze de natură teroristă, anunțând că noile informații urmează să fie „clarificate”, relatează site-ul postului CNN.

Citiți continuarea…

Ce naționalități au oamenii care au murit în urma prăbușirii avionului ucrainean în Iran

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Priștaiko, a anunțat pe contul său de Twitter care sunt naționalitățile oamenilor care au murit în urma prăbușirii avionului ucrainean Boeing 737-800 în Iran.

Victimele accidentului iranian sunt:

82 de persoane de naționalitate iraniană

63 de persoane de naționalitate canadiană

11 persoane de naționalitate ucraineană, dintre care 9 membri ai echipajului.

10 persoane de naționalitate suedeză

4 persoane de naționalitate afgană

3 persoane de naționalitate germană și alți 3 britanici.

Ministrul ucrainean de Externe și-a exprimat condoleanțe familiilor victimelor și a adăugat că autoritățile ucrainene continuă să investigheze cazul.

Volodimir Zelenski întrerupe o vizită în Oman pentru a se întoarce la Kiev

O declarație anterioară postată pe contul personal de Twitter informa că liderul ucrainean vizita statul Oman împreună cu familia.

Toți cei 180 de pasageri aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Ucraina suspendă toate zborurile spre Teheran în urma prăbușirii avionului Boeing 737

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Citiți în continuare…

Președintele Zelenski confirmă moartea pasagerilor și membrilor echipajului aeronavei prăbușite în Iran

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat miercuri că toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul aeronavei care s-a prăbușit în Iran și-au pierdut viața, citând informații preliminare, potrivit Reuters.

Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanțele producerii accidentului și numărul morților.

„Sincere condoleanțe familiilor și apropiațiilor tuturor pasagerilor și membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran

Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev.

Toți cei 180 de pasageri aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Știrea inițială. Toți cei 180 de pasageri aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Agenția oficială de știri din Iran, IRNA, a anunțat că la bordul aeronavei s-au aflat cel puțin 170 de persoane și membri ai echipajului.

Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineață, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) și poate vom putea salva unii pasageri”, a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situații de urgență.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

FOTO: TWITTER

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase