Un bărbat din Ucraina, împușcat de forțele speciale, după al doilea polițist luat ostatic într-o săptămână

Redactor:
Madalina Prundea
Un bărbat din Ucraina, împușcat de forțele speciale, după al doilea polițist luat ostatic într-o săptămână
Imagini de la prima luare de ostatici, din 23 iulie / Sursa: EuropaFM

Un bărbat din Ucraina, care a scăpat săptămâna trecută după ce luase ostatic un polițist, a fost ucis de forţele speciale sâmbătă dimineaţa, în centrul ţării, după ce a luat iar ostatic un ofițer, a anunţat un înalt oficial guvernamental citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Bărbatul a a fost localizat de poliţişti la primele ore ale zilei, într-o casă nelocuită de lângă oraşul Poltava, a precizat viceministrul de interne Anton Gheraşcenko.

Este vorba de un bărbat care, acum șapte zile, a scăpat după o acțiune a polițiștilor. „Pe o stradă din Poltava, în apropiere de judecătorie, ofițerii departamentului de cercetare penală au încercat să rețină un cetățean suspectat de deținerea ilegală a unor automobile. În timpul arestării, individul a luat de mână un polițist și a scos o grenadă RGD-5, pe care a amenințat că o detonează”, spune atunci Gheraşcenko. citat de EuropaFM. Bărbatul a fugit în 23 iulie cu o maşină, după care a abandonat atât ostaticul, cât şi autoturismul într-o pădure.

Ostaticul a avut câteva secunde ca să scape de explozia grenadei

Și sâmbătă bărbatul a ameninţat cu o grenadă şi a luat ostatic un poliţist. „Criminalul a fost ucis de forţele speciale cu un tir bine ţintit”, a scris Gheraşcenko, pe Facebook, relatează Agerpres.

Potrivit oficialului, polițistul luat ostatic a avut la dispoziţie doar câteva secunde pentru a se îndepărta de explozia grenadei, dar a scăpat nevătămat.

Acțiunea de sâmbătă vine după ce tot în iulie, un alt bărbat înarmat a luat ostatici 13 oameni într-un autobuz în oraşul Luţk, din vestul țării. Acel incident nu s-a soldat cu victime, după intervenția președintelui țării.

Volodimir Zelenski a vorbit atunci la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia, respectiv de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor, relatează Agerpres.

Agresorul înaintase o serie de solicitări către poliție. Printre acestea se numără și una absurdă: aceea ca oficialii ucrainieni să se filmeze în timp ce „recunosc” că sunt „teroriști în justiție”.

Inchide