Un britanic a câștigat în 2022 nu mai puțin de 1,5 milioane de lire sterline pe zi. Cu ce se ocupă bărbatul

Un britanic a câștigat în 2022 nu mai puțin de 1,5 milioane de lire sterline pe zi. Cu ce se ocupă bărbatul
Sir Chris Hohn (mijloc) /Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 03/12/2022, 17:22
Actualizat: 03/12/2022, 17:55

Un manager britanic a câștigat anul acesta numai puțin de 574 de milioane de lire sterline, aceasta fiind cea mai mare sumă anuală plătită vreodată în Marea Britanie unei singure persoane.

Miliardarul Sir Chris Hohn, administratorul fondului de investiții Childrens Investment (TCI), și-a plătit singur „1,5 milioane de lire sterline pe zi, anul acesta”, după ce TCI a înregistrat o creștere masivă a profiturilor în 2022, scrie The Guardian.

Plata primită de la fondul speculativ cu sediul în Mayfair, la care prim-ministrul britanic Rishi Sunak a lucrat între 2006 și 2009, este cea mai mare încasată vreodată de Hohn și se crede că este cea mai mare sumă anuală plătită vreodată unei persoane în Marea Britanie. Echivalează cu mai mult de 1,5 milioane de lire sterline pe zi.

Suma este de 15.000 de ori mai mare decât salariul mediu din Regatul Unit și este de aproximativ 3.500 de ori mai mare decât cea pe care o primește Sunak, în calitate de premier. Conturile fondului, depuse marți la Companies House, arată că banii au fost plătiți unei alte companii controlate de Hohn. Se înțelege din actele prezentate statului că Hohn a reinvestit profitul extraordinar pe care l-a avut la TCI.

În 2021, Hohn primise doar 152 de milioane de dolari, dar în 2020, suma fusese de 479 de milioane de dolari. Luke Hildyard, de la High Pay Centre, care militează împotriva salariilor excesive ale directorilor, a cerut taxe mai mari pentru cei cu venituri de top, cum ar fi Hohn.

„Profiturile fondurilor speculative provin de la corporațiile în care investesc și de la comisioanele percepute clienților lor foarte bogați. Ar fi ușor pentru factorii de decizie să convingă corporațiile și superbogații să-și plătească personalul mai mult și să plătească puțin mai mult impozit, ceea ce înseamnă că o mare parte din acești 575 de milioane de lire sterline ar urma să sprijine veniturile lucrătorilor obișnuiți sau să finanțeze, în schimb, servicii publice vitale”, a spus activistul.

Sir Chris Hohn: ”Numai banii nu îți aduc fericire”

Chiar dacă își poate permite orice, miliardarul surprinde prin stilul său de viață destul de modest. Hohn spune că misiunea vieții lui era să dea bani altora: „Viața mea este, de fapt, despre caritate. Am învățat foarte devreme că nu poți lua bani cu tine. Numai banii nu îți aduc fericire.”

Hohn, fiul unui mecanic auto jamaican care a emigrat în Marea Britanie în anii 60, a înființat TCI în 2003 și a acumulat o avere personală de peste 8,2 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg. Hohn și TCI sunt cunoscuți pentru că derulează campanii agresive pentru schimbare la companiile în care investesc. La începutul acestei luni, el i-a cerut proprietarului Google, Alphabet, să ia „măsuri agresive” cu privire la costuri. „Compania are prea mulți angajați și costul per angajat este prea mare”, a spus el, într-o scrisoare publică. Fondul este renumit pentru campania sa împotriva băncii olandeze ABN Amro, care a dus la vânzarea acesteia către Royal Bank of Scotland, văzută ca un motiv-cheie pentru aproape colapsul RBS, în timpul crizei financiare.

Hohn este, de asemenea, unul dintre cei mai mari filantropi din Marea Britanie și a investit peste 4 miliarde de lire sterline în organizația personală pentru copii. În ultimii ani, el a donat și pentru cauza crizei climatice, promițând că va folosi investițiile de 35 de miliarde de dolari ale fondului său pentru a „forța schimbarea companiilor care refuză să-și ia în serios emisiile”.

El este cel mai mare donator unic al Extinction Rebellion, din cauza „necesității urgente” ca oamenii să se trezească în fața urgenței climatice. „Recent le-am dat 50.000 de lire sterline pentru că omenirea distruge în mod agresiv lumea cu schimbările climatice și este nevoie urgentă ca noi toți să ne trezim”, a spus Hohn în 2019. Se crede că organizația sa de caritate a promis încă 150.000 de lire sterline, mai transmite sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația