Un cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter s-a produs în Filipine

Un cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter s-a produs în Filipine
Cutremur de 3,9 grade în județul Buzău. Anunț de ultimă oră
Publicat: 21/01/2021, 16:47
Actualizat: 21/01/2021, 16:48

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a produs, joi, în provincia Davao, din Filipine. În urma seismului, până acum nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul cu magnitudine de 7 pe scara Richter s-a produs la 95,8 kilometri (60 mile) sub mare şi la aproximativ 210 kilometri (130 mile) la sud-est de Pondaguitan, în provincia Davao Occidental, scrie Daily Mail.

Cutremurul a fost resimţit în oraşele şi provinciile din apropiere, potrivit Institutului filipinez de vulcanologie şi seismologie.

Cu toate acestea, USGS a declarat că există o probabilitate redusă de victime sau daune.

Sistemul de avertizare a tsunamiilor din SUA a spus că nu există nicio ameninţare cu tsunami.

Cutremurele profunde cauzează în general mai puţine daune la suprafaţa Pământului.

Filipine se întinde de-a lungul aşa-numitului Inel de Foc al Pacificului, unde se produc majoritatea cutremurelor lumii.

Zeci de morți și sute de răniți în urma unui cutremur puternic produs în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter s-a produs vineri în insula Sulawesi din Indoneia.

Cel puțin 35 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite, iar specialiștii au emis alerte cu privire la producerea unor noi replici, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Puternicul cutremur s-a produs la 6 kilometri de orașul Majene, la o adâncime de doar 10 kilometri. Mii de oameni au ieșit pe străzi după producerea cutremurului, de teama prăbușirii clădirilor.

Zeci de clădiri afectate de cutremur

Seismul și replicile ce i-au urmat au provocat alunecări de teren, au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe localități, au distrus mai multe poduri și au afectat peste 60 de locuințe, două hoteluri și clădirea în care se află biroul guvernatorului provinciei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase