Un deputat republican aruncă bomba: Trump „îndeplinește pragul de punere sub acuzare”

Redactor:
Marinela Sarbu
Un deputat republican aruncă bomba: Trump „îndeplinește pragul de punere sub acuzare”
Deputatul american Justin Amash, un critic frecvent al președintelui Donald Trump, a devenit sâmbătă primul parlamentar republican care a declarat că președintele prezintă un comportament care îndeplinește pragul de punere sub acuzare, după raportul lui Mueller, relatează Reuters.

Raportul lui Robert Mueller legat de investigația privind interferențele Rusiei în alegerile din 2016 arată că Trump „s-a angajat în acțiuni specifice și prezintă un model de comportament care îndeplinește pragul de punere sub acuzare”, a declarat Amash, care a semnalat că va lua în considerare să candideze împotriva lui Trump la alegerile din 2020.

Raportul lui Mueller „identifică mai multe exemple de conduită care să satisfacă toate elementele de obstrucție a justiției și, fără îndoială, orice persoană care nu este președintele Statelor Unite ar fi acuzată pe baza unor astfel de dovezi”, a transmis Amash, pe Twitter.

Trump a spus că raportul lui Mueller a concluzionat că nu există nici o obstrucție a justiției. Raportul lui Mueller nu a făcut nicio constatare oficială cu privire la această chestiune, lăsând problema la Congres.

Amash a scris, de asemenea, că „este clar” că procurorul general William Barr a intenționat să inducă în eroare publicul cu privire la raportul lui Mueller în concluziile sale și în mărturia sa din Congres.

În scrisoarea sa către Congres, Barr a declarat că el și adjunctul său, Rod Rosenstein, au stabilit că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că președintele a comis infracțiunea de obstrucționare a justiției sau că a acționat ilegal pentru a împiedica ancheta lui Mueller.

Inchide