Un elicopter în care se afla ambasadorul României în Pakistan S-A PRĂBUȘIT. Doi diplomați AU MURIT. MAE: Nu există indicii că a fost atac terorist

Elicopterul militar pakistanez în care se afla și ambasadorul României s-a prăbușit în regiunea Gilgit ca urmare a unei defecțiuni tehnice, conform informațiilor oferite de autoritățile pakistaneze, a anunțat Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvânt al MAE. Aceasta a negat că ar exista indiciile unui atac terorist.

„Elicopterul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. Nu există indicii la acest moment că ar fi vorba de un atac terorist”, a spus Lunculescu.

Armata pakistaneză a anunțat că în zona respectivă nu acționează grupări talibane, conform oficialului MAE. Cu toate acestea, talibanii pakistanezi (TTP) au revendicat doborârea elicopterului, precizând că voiau să doboare altă aeronavă, în care se afla premierul pakistanez, relatează Radio Free Europe, secția Pakistan, care a primit un email de la purtătorul de cuvânt al Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), Muhammad Khurasani.

Ambasadorul României se afla, alături de alți diplomați străini din Pakistan, într-un turneu pentru promovarea turismului, la invitația Ministerul Afacerilor Externe pakistanez. Ei urmau să stea în regiune 4 zile și să se întâlnească cu oficiali locali, a mai explicat purtătorul de cuvânt al MAE.

Emilian Ion, ambasadorul României în Pakistan, se află în afara oricărui pericol, el suferind răni foarte ușoare care nu au necesitat spitalizarea, conform MAE. El urmează să revină la Islamabad, însă deocamdată vremea rea din regiunea Gilgit nu permite deplasarea, a mai spus Raluca Lunculescu.

Elicopterul de fabricație rusească era unul dintre cele trei aeronave de tip Mi-17 ale armatei, care transportau diplomați către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului. Elicopterul s-a prăbușit în zona Naltar, pe o școală care era goală în acel moment, au precizat oficialii.

Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care șase cetățeni pakistanezi și 11 străini.

Doi piloți și soțiile ambasadorilor indonezian și malaysian au murit de asemenea în urma prăbușirii elicopterului, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez și olandez, a adăugat el.

Armata nu a precizat cauzele prăbușirii elicopterului. Un oficial din Ministerul pakistanez de Externe a refuzat să comenteze, precizând că ministerul încă strânge informații pe această temă.

Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau în regiunea disputată Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Ministerul român de Externe a informat că la bordul elicopterului se afla și ambasadorul României în Pakistan, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

„Din informațiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineață, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau și cetățeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan”, precizează MAE.

Ministerul de Externe informează că a reușit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

„La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informații suplimentare despre acest accident”, menționează sursa citată.

Ambasadorul României în Pakistan este Emilian Ion.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii