Marinela Sarbu
06.02.2019
Internațional

Un fost președinte, care a câștigat Nobelul pentru Pace în 1987, acuzat de AGRESIUNE SEXUALĂ

Un fost președinte, care a câștigat Nobelul pentru Pace în 1987, acuzat de AGRESIUNE SEXUALĂ
Un medic a depus o plângere penală privind o agresiune sexuală împotriva câștigătorului Premiului Nobel pentru Pace și fostului președinte costarican, Oscar Arias, potrivit New York Times, acuzație pe care Arias a negat-o categoric, relatează Reuters.

Femeia a spus că Arias a atacat-o la domiciliul său din capitala costaricană, San Jose, în 2014, potrivit The New York Times și presei locale.

„În mod categoric, resping acuzațiile împotriva mea. Nu am tratat cu lipsă de respect niciodată dorințele niciunei femei”, a transmis Arias într-un comunicat prin intermediul avocatului său.

Arias, în vârstă de 78 de ani, a fost de două ori președinte al Costa Rica, între 1986-90 și apoi 2006-10. A câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 1987.

Ministerul Public a confirmat că femeia a prezentat o plângere luni după-amiază, dar nu a oferit detalii suplimentare. New York Times a transmis că i s-a oferit o copie a reclamației de către acuzator, care a fost depusă la procuratura federali.

 

Óscar Rafael de Jesús Arias Sánchez (n. 13 septembrie 1940, Heredia, Costa Rica) este fostul președinte al Republicii Costa Rica și primul laureat al premiului Nobel din istorie care a fost nominalizat în timp ce era președintele unui stat.

Arias Sánchez fost președinte în perioada 1986 – 1990 și a fost reales după o strânsă luptă electorală la alegerile din 2006.

În 1987 i-a fost acordat premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a încheia revoltele civile din America Centrală.

Óscar Rafael de Jesús Arias Sánchez este jurist de profesie și a primit un mare număr de doctorate onorifice de la diferite universități din lume, inclusiv de la Universitatea Harvard.

 

foto: Wikipedia

Inchide