Un fost șef de poliție din Venezuela, membru al REZISTENȚEI, își asumă ATACUL asupra președintelui MADURO

Redactor:
Bianca Pavaluca
Un fost șef de poliție din Venezuela, membru al REZISTENȚEI, își asumă ATACUL asupra președintelui MADURO
Salvatore Lucchese, un fost șef de poliție din Venezuela, membru al Rezistenței, își asumă responsabilitatea pentru atacul cu drone explozive asupra președintelui Nicolas Maduro.

Salvatore Lucchese a fost închis pentru rolul pe care l-a avut în mai multe proteste anti-guvernamentale și a participat la atacul asupra președintelui alături de mai mulți militanți anti-guvernamentali din Venezuela, cunoscuți sub denumirea de „rezistență”.

Din rezistență fac parte mai mulți activiști, printre care studenți și foști militari. Organizația este cunoscută în Venezuela pentru protestele violente organizate în ultimii ani.

Lucchese a descris atacul, într-un interviu pentru Reuters, drept un efort armat susținut împotriva lui Maduro. Acesta nu a declarat care a fost rolul său precis în operațiune, nici cine au fost persoanele cu care a colaborat.

Atentat cu DRONE EXPLOZIVE împotriva președintelui Venezuelei. Nicolas Maduro a scăpat nevătămat

„Avem un obiectiv pe care nu am reușit momentan să îl materializăm în proporție de 100%. Eforturile armate vor continua”, a declarat Lucchese.

Lucchese a fost membru al partidului Dorința Populară, proeminent în cadrul opoziției. Acesta a fost exclus din partid deoarece de la un punct nu a mai fost de acord cu viziunea acestuia, mai exact pentru că au menținut deschis dialogul cu Maduro.

Guvernul din Venezuela este criticat dur pentru tacticile autoritare, abuzul asupra drepturilor omului și politicile economice care au dus la recesiune și foamete în țară.

Nicolás Maduro, președintele Venezuelei, a fost vizat sâmbătă de un atac cu drone încărcate cu exploziv, în Caracas, în timp ce ținea un discurs în cadrul aniversării a 81 de ani ai armatei naționale.

Șapte soldați au fost răniți în timpul atacului. Autoritățile au arestat mai multe persoane suspecte că ar fi fost implicate în atac.

Inchide