Marinela Sarbu
01.02.2020
Internațional

Un lider al unei grupări irakiene afiliate Al Qaida a fost arestat în Arizona

Un lider al unei grupări irakiene afiliate Al Qaida a fost arestat în Arizona
Un bărbat acuzat că a ucis doi polițiști în timp ce acționa ca lider al unei grupări afiliate Al Qaida din orașul irakian Fallujah a fost arestat în Phoenix, Arizona, au anunțat oficiali federali americani, relatează Reuters.

Ali Yousif Ahmed Al-Nouri, în vârstă de 42 de ani, este căutat în Irak sub acuzația de ucidere premeditată a unor ofițeri de poliție irakieni în 2006, potrivit unui comunicat al procuraturii din statul american Arizona.

Un judecător irakian a emis un mandat de arestare pe numele lui Al-Nouri, iar guvernul a emis o solicitare de extrădare către Departamentul de Justiție al SUA, se arată în comunicat.

Departamentul de Justiție a solicitat un mandat de arestare pentru Al-Nouri și el a fost reținut joi în Phoenix.

Acesta s-a prezentat vineri în fața unui judecător federal din Phoenix în legătură cu procedurile de extrădare în Irak, se arată în declarație.

Potrivit guvernului irakian, al-Nouri a fost liderul unei grupări afiliate Al-Qaida din Fallujah care a planificat operațiuni care au vizat poliția irakiană.

În declarație se menționează că detaliile din plângerea irakiană sunt acuzații care încă nu au fost dovedite în instanță.

Extrădarea lui Al-Nouri ar trebui să fie certificată de instanța americană, iar secretarul de stat american va decide dacă îl va preda autorităților ieakiene, se arată în declarație.

Inchide