• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Un membru al familiei Trump, în atenția FBI. Motivul este legătura cu Rusia. UPDATE

Un membru al familiei Trump, în atenția FBI. Motivul este legătura cu Rusia. UPDATE
Ginerele președintelui american Donald Trump, Jared Kushner, va coopera cu FBI în cadrul anchetei privind legăturile campaniei lui Donald Trump cu Rusia, potrivit informațiilor furnizate de avocatul consilierului american, Jamie Gorelick. Inițial, informațiile apărute în presa de peste ocean spuneau că Kushner este cercetat de Biroul Federal de Investigații pentru legăturile cu cu Rusia.

UPDATE: Jared Kushner, principalul consilier al președintelui SUA Donald Trump, a declarat că va coopera în cadrul anchetei privind legăturile campaniei lui Donald Trump cu Rusia, în urma informațiilor că acesta este investigat de FBI, informează The Guardian.

Mai multe agenții de știri au făcut public faptul că anchetatorii se concentrează în cadrul investigației legăturii dintre Rusia și campania lui Donald Trump pe o serie de întâlniri avute între Kushner, ginerele președintelui american, și oficiali ruși.

„Kushner s-a oferit voluntar să împărtășească Congresului ceea ce știe despre aceste întrevederi”, a afirmat Jamie Gorelick, avocatul consilierului american.

„El va face același lucru în cazul în care este contactat în legătură cu alte investigații”, a adăugat acesta.

Kushner nu a fost acuzat de săvârșirea unor delicte și nu se află în prim-planul acestei investigații.

În 2016, executivii unei bănci ruse, Vnesheconombank (VEB), au avut o serie de discuții cu Jared Kushner. Consilierul președintelui american a avut de asemenea o întrevedere cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus în SUA.

Kushner este investigat în prezent din cauza „extinderii și naturii interacțiunilor sale cu Rusia”, conform unei publicații americane.

 

„Kushner este investigat pentru interacțiunile sale cu persoane din Rusia, întrecare ambasadorul Rusiei și un bancher din Moscova”, au declarat, pentru Washington Post, surse apropiate anchetei.

Nu se știe încă dacă lui Kushner i-au fost solicitate înregistrări de către FBI, anunță NBC News.

FBI și Congresul examinează posibile legături între echipa de campanie a lui Trump și Rusia. Serviciile secrete americane susțin că Moscova a încercat să inflențeze alegerile prezidențiale din noiembrie în favoarea lui Donald Trump.

×
Inchide