Un mort și mai mulți răniți, în urma a două cutremure puternice în Italia, miercuri seară

Redactor:
Mihai Draghici
Un mort și mai mulți răniți, în urma a două cutremure puternice în Italia, miercuri seară
O persoană a murit în urma unui atac de cord și mai multe persoane au fost rănite ușor în urma cutremurelor care au avut loc miercuri seară în Italia, relatează La Repubblica.

Primul cutremur, de 5,6 grade, s-a produs la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localității Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), la adâncimea de doar 10 kilometri, anunță Institutul american de Geofizică (USGS).

Conform Institutului italian de geofizică și vulcanologie, seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade, epicentrul fiind în zona Visso / Val Nerina. Cutremurul a fost simțit puternic în orașele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar și în Roma și Florența, relatează publicația Il Fatto Quotidiano. Cutremurul inițial a fost urmat de replici cu magnitudini de 3,0 și 3,4 grade.

Ulterior, la ora 21.18, s-a produs un seism de 5,9 grade, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mișcare telurică separată.
După cutremurul de 5,9 grade, un altul cu magnitudinea de 4,6 a avut loc la ora 23.42.

În orășelul Visso s-au prăbușit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părți a tavanului locuinței, scrie ziarul La Repubblica. De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbușit în localitatea Norcia.

Unele clădiri s-au prăbușit și în satele Ussita și Preci, precum și în localitatea Amatrice, afectată și de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morți și mii de răniți.

Mii de persoane au ieșit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati și Salario. Sute de persoane aflate în stare de șoc au sunat la serviciile de urgență. Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, și Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din rațiuni de precauție, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Inchide