Un oficial rus de rang înalt face un anunț care îngrijorează lumea: Nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia și SUA

Un oficial rus de rang înalt face un anunț care îngrijorează lumea: Nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia și SUA
Publicat: 12/04/2018, 22:02

Consiliul de Securitate ONU nu a reușit să aprobe un proiect de rezoluție privind atacurile chimice din Siria.

În timpul reuniunii Consiliului de Securitate ONU, Vasili Nebenzia i s-a adresat direct ambasadorului SUA, Nikki Haley: „Amenințările pe care le proferați față de Siria ar trebui să ne facă pe toți să fim foarte îngrijorați, pe toți, deoarece este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte triste și grave. Vă cer încă o dată, vă implor, să nu aplicați planurile pe care le pregătiți în prezent pentru Siria”.

După reuniunea ONU, ambasadorul Rusiei le-a spus jurnaliștilor, potrivit cotidianului Le Figaro și agenției de presă Reuters: „Prioritatea urgentă este evitarea riscului izbucnirii unui război”.

Întrebat dacă se referă la riscul unui război între Statele Unite și Rusia, diplomatul rus a precizat: „Din păcate, nu putem exclude nicio posibilitate, deoarece am văzut mesajele care vin de la Washington. Sunt foarte beligerante”.

„Americanii știu că noi suntem în Siria, aș vrea să existe discuții prin canale specifice pentru a evita evoluțiile periculoase. Riscul escaladării crizei este mai mare decât spațiul Siriei, întrucât armata noastră este acolo… Deci, situația este foarte periculoasă”, a atras atenția Nebezia.

Președintele american, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administrației Bashar al-Assad. „Rusia a promis că va doborî toate rachetele lansate spre Siria. Rusia, pregătește-te, pentru că rachetele vor veni, frumoase, noi și inteligente! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal care își omoară poporul cu gaz și se bucură de asta!”, a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter. „Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigației corupte și nesfârșite efectuate de Rusia, care consumă mult timp și atenție. (…) Relațiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situația cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situație. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face ușor, și avem nevoie să coopereze toate națiunile. Să oprim cursa înarmării?”, a adăugat Donald Trump.

Administrația Bashar al-Assad și Rusia au negat orice implicare în incidentul chimic de la periferia Damascului. Moscova afirmă că atacul chimic a fost comis de organizația umanitară insurgentă Căștile Albe, fiind o înscenare care ar urma să fie pretext pentru o operațiune militară.

Administrația Vladimir Putin a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei. Oficiali militari de la Moscova au amenințat că armata rusă va doborî rachetele lansate de SUA și va ataca sistemele de lansare. Rusia a recomandat Statelor Unite să atace teroriști, nu guverne legitime. „Rachetele inteligente trebuie să vizeze teroriști, nu o administrație legitimă care luptă de ani întregi împotriva terorismului”, a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Distrugătorul Donald Cook, aparținând Forțelor Navale americane, a fost trimis în estul Mării Mediterane, în largul Siriei. În plus, potrivit Forțelor Navale americane, în largul Siriei va fi trimis și portavionul Harry S. Truman, însoțit de grupul naval aferent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron