Un oligarh din Ucraina a scăpat nevătămat dintr-un asasinat, dar glonțul l-a ucis pe fiul lui de trei ani, aflat pe bancheta din spate

Redactor:
Gandul
Un oligarh din Ucraina a scăpat nevătămat dintr-un asasinat, dar glonțul l-a ucis pe fiul lui de trei ani, aflat pe bancheta din spate
Fiul cel mic al unui oligarh de origine ucraineană a fost ucis de un glonț rătăcit, după ce un asasin a deschis focul asupra mașinii tatălui său. Bărbatul era membru în consiliul municipal al Kievului și nu se știe exact de ce a devenit ținta unui asasinat.

Vyacheslav Sobolev și familia sa au fost ținta atacului de duminică, în timp ce părăseau un restaurant pe care îl deține în centrul Kievului, scrie rt.com. Asasinul a tras asupra SUV-ului Range Rover al oligarhului, când acesta staționa în intersecție.

Afaceristul ar fi fost ținta atacului, dar a scăpat nevătămat. Din nefericire, cel mai mic dintre cei cinci copii ai săi a murit după ce a fost lovit de un glonț. Aleksandr avea doar trei ani.

Sobolev a realizat ce s-a întâmplat după ce soția lui, Inna, care se afla cu băiatul în spate, a început să plângă, scrie presa din Ucraina.

Afaceristul a chemat ajutor pentru copil, dar acesta a murit la fața locului. Asasinul a fugit într-o mașină Lexus și este urmărit de poliția din Kiev.

Luni, ministrul de Interne Arsen Avakov a anunțat că poliția are reținut câteva persoane în acest caz tragic, printre care s-ar afla chiar asasinul și complicii săi. Acesta a promis că va reveni cu detalii.

Sobolev este unul dintre cei mai bogați afaceriști și politicieni din Ucraina, dar preferă să fie discret. El este originar din regiunea Donețk și a început o afacere în retail chiar în zona natală, devenind membru al consiliului municipal.

La mijlocul anilor 2000, Sobolev a intrat în politică în mișcarea premierului de atunci, Iulia Timoșenko și a avut unele funcții, în domeniul securității, apărării și energiei. Ascensiunea acestuia s-a oprit după decăderea lui Timoșenko din anul 2010.

Norocul politic al lui Sobolev s-a schimbat iar în 2015, cînd a atras susținerea președintelui Petro Poroșenko. Cu ajutorul partidului de guvernământ, acesta a respins o serie de atacuri la adresa imaginii sale, care îl legau de rebelii din regiunea Donețk și Rusia – o acuzație din cauza căreia ar fi putut avea de suferit în Ucraina. Sobolev reprezintă partidul lui Poroșenko în consiliul municipal al Kievului.

Nu se știe exact cine se află în spatele atacului lui Sobolev. Acesta a avut câteva conflicte publice cu rivalii și a fost amenințat cu moartea în 2016.

Inchide