Un rocker englez a suferit un traumatism cerebral sever și a murit din cauza complicațiilor provocate de vaccinul anti-Covid AstraZeneca

Un rocker englez a suferit un traumatism cerebral sever și a murit din cauza complicațiilor provocate de vaccinul anti-Covid AstraZeneca
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 18/08/2022, 18:44
Actualizat: 18/08/2022, 19:20

Un cântăreț de muzică rock a suferit o leziune cerebrală fatală în urma unei complicații rare provocate de vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca, a concluzionat o anchetă.

Bărbatul de 48 de ani, care își spunea Zion, s-a îmbolnăvit de o durere de cap chinuitoare pe 13 mai anul trecut, la opt zile după ce și-a făcut prima injecție anti-Covid-19. El a murit ulterior la 19 mai.

În cadrul anchetei desfășurate ieri la Newcastle s-a aflat cum starea sa s-a deteriorat grav în zilele de după apariția simptomelor de durere de cap.

Un paramedic care a fost chemat prima dată la casa lui Zion pe 15 mai 2021, a depus mărturie la anchetă și a spus că Zion stătea în picioare când a ajuns.

Ea a declarat la audiere că l-a sfătuit pe Zion să meargă la spital pentru verificări suplimentare, dar el a spus că nu a vrut să meargă de teamă să nu se infecteze cu Covid.Paramedicul a adăugat că nu a primit îndrumări oficiale cu privire la vaccinul AstraZeneca și la riscurile potențiale rare ale acestuia decât în jurul lunii iulie.

Paramedicul era convins că migrena puternică nu avea legătură cu vaccinul anti-Covid

Anchetatorii au audiat-o și pe Vikki Spit, logodnica și partenera de 21 de ani a lui Zion, care a declarat că paramedicul a spus „categoric” că migrena nu avea nicio legătură cu vaccinul.

Paramedicul a negat afirmația logodnicei rockerului. Ulterior, a fost efectuată o revizuire clinică a modului în care Serviciul de ambulanță din nord-estul țării a gestionat apelul inițial al paramedicului, care a concluzionat că paramedicul a făcut o „evaluare amănunțită” și că nu a existat „nicio îngrijorare”.

Zion a avut apoi o mică criză de epilepsie și a fost transportat imediat cu o ambulanță la spital.

Neurochirurgul a dat vestea – vaccinul AstraZeneca a fost de vină

Damian Holliman, neurochirurgul care l-a operat pe Zion, a declarat că, la sosirea sa, ambele pupile ale acestuia nu răspundeau la lumină. În acest moment, Zion avea o hemoragie la nivelul creierului, ceea ce a provocat o umflătură, iar apoi a fost operat. Neurochirurgul a declarat că era „pe deplin conștient” că un cheag de sânge al lui Zion „a fost rezultatul vaccinării sale recente”.

În cadrul anchetei s-a aflat că Zion avea un „istoric medical limitat” și că a suferit o „complicație rară și agresivă”.

Doctorul Holliman crede că vaccinul AstraZeneca a fost rezultatul direct al complicațiilor de care a suferit Zion, el a răspuns: „Nu am niciun alt motiv să cred că a fost altceva” și că tromboza sa a fost „legată cumva de vaccinare”.

Medicul legist a confirmat

Alți doi consultanți au depus, de asemenea, mărturii în cadrul audierii și au fost de acord cu opinia neurochirurgului, potrivit căreia Zion a suferit complicații rare din cauza vaccinului.

Medicul legist Karen Dilks, a declarat: „Zion a murit din cauza unor complicații foarte rare și agresive ale vaccinului AstraZeneca covid”.

Sursa: DailyMail

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase