Este anchetă în Italia, după moartea unui român vaccinat anti-Covid cu serul de la Astra Zeneca. Autopsia a arătat tromboze majore

Este anchetă în Italia, după moartea unui român vaccinat anti-Covid cu serul de la Astra Zeneca. Autopsia a arătat tromboze majore
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 04/08/2021, 18:27
Actualizat: 04/08/2021, 18:40

Procurorii din Italia cer date colegilor din țara noastră, în cazul unui român de 47 de ani, din Tâegu Jiu, care a murit  – în luna martie – după ce s-a vaccinat anti-Covid cu serul de Astra Zeneca.

Deşi s-a spus că bărbatul a murit în urma unui infarct şi că nu a existat nicio relaţie de cauzalitate între vaccin şi deces, autopsia indică tromboze majore, potrivit Antena 3. Astfel, recent, a ajuns în orașul natal al bărbatului cererea de colaborare a procurorului italian, solicitare care a fost admisă.

În Italia, mai multe persoane au murit la câteva ore după administrarea dozelor de vaccin de la Astra Zeneca, în luna martie, printre ei un poliţist şi un militar.

Totul s-a întâmplat în aceeaşi perioadă în care şi inginerul de 47 de ani din Gorj a murit la puţin timp după administrarea vaccinului, serul făcând parte din lotul declarat suspect şi retras din centrele de vaccinare.

La fel ca şi în cazul pacienţilor italieni, şi românul din Gorj a dezvoltat multiple tromboze care au dus la deces.

În România, nu au fost făcute rapoarte la administrarea de alte probe, de expertize, dar autorităţile din Italia au remarcat că acest caz seamănă cu cele de la ei şi vor să investigheze şi situaţia românului.

Mai precis, la investigaţiile medicale s-au descoperit tromboze care au declanșat şi interesul procurorilor din Italia.

CITEȘTE ȘI: