Un senator din Italia prezintă scuze României pentru atitudinea unui oficial local italian, care i-a „aplicat doi pumni de calitate superioară” unui român

Un senator din Italia prezintă scuze României pentru atitudinea unui oficial local italian, care i-a aplicat doi pumni de calitate superioară unui român
Publicat: 22/10/2014, 17:43

„Cine gândește în acest mod nu poate fi bine-venit în partidul Forza Italia, noi suntem în favoarea pluralismului și ospitalității, susținem atitudini de respect și solidaritate, nu confruntările: acest domn Aliano ar face bine să demisioneze imediat”, a declarat senatorul Antonio Razzi.

Senatorul italian a prezentat scuze pentru acest incident ambasadorului României în Italia, Dana Constantinescu.

Un membru al Consiliului municipal al orașului italian Montesilvano (centru), Anthony Aliano, de profesie avocat, s-a lăudat vineri pe Facebook că i-a aplicat „doi pumni de calitate superioară” unui pieton român care îi lovise mașina cu piciorul, răzbunându-se și pentru că ar fi fost tratat rău în România. „Astăzi (vineri – n.red), în timp ce mergeam spre serviciu, un român cred (așa părea după limbajul vulgar) îmi traversează strada cu un câine mare care îl trăgea înainte cu viteză, iar el, nereușind să se sincronizeze cu trecerea mea, îmi trage un șut puternic în mașină”, a scris, pe propria pagină de Facebook, Anthony Aliano, consilier municipal în orașul Montesilvano (regiunea Abruzzo, centrul Italiei). „Morala fabulei: am coborât din mașină și i-am aplicat doi pumni de calitate superioară”, a precizat consilierul municipal, de profesie avocat. „Și i-am spus: când am fost eu în România cu serviciul (timp de șase luni), m-au tratat rău, deși am fost respectuos. Noi, în Italia, vă permitem să stați pe străzi, să furați, să comiteți violuri, infracțiuni, să prostituați minori.. Dar istoria se va schimba !!! (…) PS. Acum, să spuneți că sunt eu rasist!”, a adăugat consilierul, citat de site-ul de știri PrimaDaNoi.it.

Ulterior, reacționând la un comentariu făcut la mesajul postat, oficialul local italian a scris: „L-am lovit cu atâta satisfacție! Și nu îmi este rușine. Să fie un exemplu și pentru alți politicieni! Iar lașul a luat-o la fugă”. Postarea politicianului italian primise, până sâmbătă după-amiază, cel puțin 88 de „aprecieri” din partea „prietenilor” săi de pe Facebook, iar cele mai multe dintre cele peste 40 de comentarii erau favorabile gestului făcut de el.

Ministerul român al Afacerilor Externe a reacționat, duminică, la afirmațiile jignitoare la adresa românilor ale politicianului italian. „Considerăm inadmisibilă atitudinea exprimată de un politician, reprezentant al administrației locale din Italia, ale cărui afirmații injurioase la adresa unui presupus român denotă o evidentă atitudine xenofobă și prejudecăți grave la adresa cetățenilor românilor în ansamblu, fiind in același timp un îndemn direct la violență. Este inacceptabil ca un oficial al administrației locale a unui stat membru UE, prieten și partener, să se exprime, chiar și pe o rețea de socializare, în acest mod denigrator față de alți cetățeni europeni, față de români”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, remis MEDIAFAX.

De asemenea, MAE susține că afirmațiile politicianului italian, „cu evidentă conotație xenofobă, afectează și decredibilizează rolul de model și de reper moral pentru comunitate pe care orice ales local într-o administrație europeană ar trebui să și-l asume”, subliniază MAE. „România respinge orice manifestare prin care cetățnii săi sunt discriminati, etichetați jignitor și denigrați în societățle europene în care au ales să trăiască, exercitandu-și drepturile egale cu toți ceilalți cetățeni europeni. Din această perspectivă, România nu va ezita să se disocieze și să condamne public atitudini de tipul celei mențonate, care promovează xenofobia însoțită de violență și care, în mod deliberat, stimulează manifestari și poziții politice extremiste, în contrast total cu valorile europene”, precizează MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii